Ülkü Ocakları seminer salonunda gerçekleşen programa Ülkü Ocakları il başkanı Latif Pulcu ve ülkücü gençler katıldı. Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi öğretim üyesi Ali Bulgurcu tarafından verilen seminerde Hoca Ahmet Yesevi anlatıldı.
Seminere dair bilgi veren başkan Latif Pulcu; “UNESCO tarafından 2016 yılının Hoca Ahmed Yesevi yılı ilân edilmesinden sonra, Pir-i Türkistan Yesevi hazretlerinin daha çok kitlelere tanıtılması ve fikirlerinin milletimize anlatılması için Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi tarafından projelendirilen konferanslar serisinin Karaman’daki etkinliğini düzenlemenin mutluluğu içerisindeyiz” dedi.
Konuşmasında, Hoca Ahmed Yesevi'nin Türk tarihi için bir dönüm noktası olduğunu söyleyen öğretim üyesi Ali Bulgurcu, Pir-i Türkistan'ın Allah aşkı, Peygamber sevgisi gibi İslâmî öğretilerin yanında Türkçe'ye vermiş olduğu değere atıf yaptı. Hoca Ahmed Yesevi'yi anlamak için O ruhu hissetme gerekliliğine de değinen Bulgurcu, Yesevi’nin Anadolu’nun en önemli manevi mimarlarından olduğunu söyledi.
Yaklaşık bir saat süren seminer sonrası başkan Pulcu, öğretim üyesi Ali Bulgurcu’ya katkılarından dolayı teşekkür etti.