Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada:

19.02.2022 Cumartesi(Yarın) Öğle Namazı Öncesi Aktekke Camiinde Ülkücü Şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu ve Vatanımızın Bölünmez Bütünlüğü İçin Canları Feda Eden Tüm Aziz Şehitlerimizin Ruhu İçin Mevlid-i Şerif Okunacaktır. Tüm ülküdaşlarımız ve hemşehrilerimiz davetlidir” ifadelerine yer verildi.

ŞEHİT FIRAT YILMAZ ÇAKIROĞLU KİMDİR

Doğum Tarihi: 01.01.1991 - AKŞEHİR (KONYA) Şehadet Tarihi: 20.02.2015. İZMİR

Özlem ve Fuat Mahir çiftinin tek evladıdır. Eğitim hayatının bir bölümü öğretmen olan annesinin görev yeri olan Diyarbakır'da geçmiştir. Üniversite tahsiline İzmir Ege Üniversitesi Tarih Bölümünde başlamıştır. Başarılı bir öğrenci idi. Son sınıfta okuyor ve aynı zamanda formasyon eğitimi alıyordu.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bölünmez bütünlüğü O'nun olmazsa olmazı idi. Kararlı ve azimli Türk Milliyetçisiydi. Vatan ve millet sevdalısı, dost ve arkadaş canlısıydı. Dinamik ve lider ruhluydu. Ülkü Ocakları Eğitim ve kültür Vakfı Ege Üniversitesi Başkanlığı görevini yürütmekteydi.

20 Şubat 2015'te PKK'lı teröristlerce Ege Üniversitesi Kampüsü'nde yaralanmış, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış ve şehit düşmüştür. Cenazesi İzmir Pinarbaşı Mezarlığı'na defnedilmiştir.