Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile birlikte Karaman Valisi Fahri Meral’in Mülkiye Başmüfettişliğine getirilmesinin ardından İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Alpaslan Işık’ta, Karaman Valisi olarak atanmıştı.

Fahri Meral’in görevden ayrılması ile birlikte Karaman’ın yeni Valisi Mehmet Alpaslan Işık’ın ne zaman göreve başlayacağı merak uyandırmıştı. Edindiğimiz bilgiye göre, Vali Işık bugün saat: 15.00'da valilik binası önünde yapılacak karşılama töreni ile göreve başlayacağı öğrenildi.

En çok merak uyandıran bir konu da Vali Işık hakkında çok bir bilginin olmadığıydı.

Gazetemizin araştırmalarına göre Mardin İli Midyat İlçesinde 1959 yılında dünyaya gelen Siyasal Bilgiler Fakültesini bitiren Vali Işık,  1991-1998 arasında ülkemizin çeşitli yerlerinde kaymakamlık yaptığı, daha sonra teftiş kuruluna atandığı öğrenildi.

Teftiş kurulu başkanlığını başarılı şekilde yürüten Işık’ın devletin çok önemli ve kritik soruşturmalarını titizlikle yürüttüğü ve çok başarılı çalışmalara da imza attığı öğrenildi. Beyefendi, kibar kimliğinin yanında, çalışkanlığı ile takdir gören Vali Işık, bugün Karaman’da yeni bir sayfayı açacak. Ayrıca Karaman’a 2006-2012 yılında teftişe geldiği süreçte şehri de yakından tanıma fırsatı bulan Vali Işık’ın şehrimizde birçok dost, arkadaş edindiği ve yıllardır irtibatı kesmeyip görüştüğü de öğrenildi.