Karaman’daki faaliyetlerini hız kesmeden sürdüren Orman ve Su İşleri Bakanlığı, inşa ettiği tesislerle hem insanımıza hem de toprağımıza su temin etmeye devam ediyor. Bakanlığa bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Arkbendi Barajı ve Sulaması’nda çalışmalar bütün hızıyla ilerliyor.

PROJEDE YÜZDE 60 FİZİKİ GERÇEKLEŞME SAĞLANDI

Sarıveliler Arkbendi Barajı Sarıveliler İlçesi’nin yaklaşık 9 km kuzeybatısında Arkbendi Deresi üzerinde yer alıyor Şu ana kadar yüzde 60 fiziki gerçekleşme sağlanan tesisin hizmete alınmasıyla 1.300 dekar zirai arazi suyla buluşturulacak.

Temelden 35,60 metre yüksekliğinde inşa edilen ön yüzü membran kaplı kaya dolgu tipindeki barajın depolama hacmi ise 412 bin metreküp olacak. Sıyırma kazıları, memba batardosu ve dipsavak imalatları tamamlanan tesisin gövde dolgusu ile dolusavak beton imalatları devam ediyor.

“Projeyi Yıl Sonuna Kadar Tamamlamayı Hedefliyoruz”

Toplam yatırım bedeli 9 milyon 930 bin TL olan Sarıveliler Arkbendi Barajı ve Sulama Projesini yılsonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “İnşasına devam ettiğimiz Arkbendi Barajı ile 1.300 dekar ziraiyi suyla buluşturarak ülke ekonomisine yılda 970 bin TL katkı sağlayacağız. Ayrıca 130 kişiye istihdam kapısı açacağız.” diye konuştu.