Yeşilay Şube Başkanı İhsan Duru eşliğinde YEDAM ekibi uzman psikologlar ve sosyal hizmet uzmanı, Karaman İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş’ı makamında ziyaret ederek bağımlılıkla mücadele noktasında iş birliğinde gerçekleştirilecek proje ve çalışmalar hakkında istişarede bulundu.
Kısa adı YEDAM olan Yeşilay Danışma Merkezinde görev yapan psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarının da hazır bulunduğu ziyarette YEDAM tarafından bağımlılıkla mücadele noktasında uzman personelin katılımlarıyla alkol, tütün, madde ve internet gibi her türlü bağımlılık konusunda sorun yaşayan vatandaşlara ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağlanarak vatandaşların yeniden topluma kazandırılması noktasında çalışmalar yürütüldüğü ifade edildi.

Yeşilay’ın 2013 yılında tüzüğünde değişiklik yaparak rehabilitasyon hizmetlerinin faaliyetleri arasına aldığını belirten YEDAM ekibi: “Son yıllarda madde ve alkol bağımlılığı sorununun giderek artması bu alanda tedavi, müdahale ve danışmanlık temelinde yeni yaklaşımları geliştirmeyi gerekli kılmıştır. Yeşilay 2013 yılında tüzüğünde değişiklik yaparak rehabilitasyon hizmetlerinin gerçekleştirilmesini faaliyetleri arasına almıştır. Türkiye’ye özgü bir ayakta destek hizmet modeli geliştirilmiş ve 2015 yılında YEDAM (Yeşilay Danışmanlık Merkezi) kurulmuştur. 2015 yılında danışma hattı ile hizmet vermeye başlamıştır. 2016 yılında ise yüz yüze danışmanlık hizmeti vermeye başlamıştır. Şu anda 81 ilde 105 Yeşilay Danışmanlık Merkezi ile ücretsiz ve ayaktan hizmet vermekteyiz. YEDAM’ların bünyesinde alanında uzman psikologlar, sosyal hizmet uzmanları ve halkla ilişkiler uzmanları hizmet vermektedir. Multidisipliner çalışma prensibiyle hareket edilir. Danışma hattının numarası 115’tir ve uzman psikologlar tarafından danışanlara destek sağlanır. Bağımlılık şiddeti ölçülerek kişiye özgü tedavi planı oluşturulur, kişinin tıbbi tedaviye ihtiyacı gerekli görülürse sosyal hizmet uzmanı kişinin sürecine refakat eder. AMATEM süreci ve akabinde sosyal hizmet uzmanı, danışanı sosyal risk ve ihtiyaçlarına göre değerlendirir. YEDAM atölyelerde danışanların boş zaman yapılandırılması, hobi edinme ve çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. YEDAM’larda aile görüşmesi ve danışanın merkeze gelmediği; danışan yakınlarının merkeze geldiği kişi dışı görüşmeler de yapılmaktadır” dedi.

YEDAM’ın kuruluş amacı ve hedef kitlesi hakkında bir süre sohbet eden İl Emniyet Müdürü Taş, bağımlıkla mücadele noktasında ilimizde böyle bir merkezin faaliyet göstermesinden dolayı Yeşilay Şube Başkanı İhsan Duru ve beraberindeki YEDAM personeline teşekkür ederek çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Ziyaret, çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.