Karaman Belediyesi ve MEVKA işbirliğinde Karaman’ın turizm potansiyelini harekete geçirmek adına hayat geçirilen Karaman Turizm Tanıtım ve Bilgi Merkezi projesi kapsamında şehir merkezine ve çevre ilçelere turizm bilgi kabinleri kuruldu.

Karaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yerleştirilen Karaman Tanıtım Noktaları sayesinde, yerli ve dışarıdan gelen vatandaşlar Karaman’a dair birçok konu hakkında bilgi sahibi oluyorlar.

Şehir merkezinde ve ilçelerde vatandaşların yoğunlukla bulunduğu resmi kurumların ve tarihi mekânların önüne yerleştirilen Karaman Tanıtım Noktalarında; Karaman’ın sahip olduğu tarihi değerlerin, kent yaşam kültürünün, tarihi mekânların, şehir manzaralarının anlatıldığı binlerce fotoğraf ve tanıtım filmleri bulunuyor. İl genelini kapsayan detaylı haritaların da bulunduğu bu noktalar Karaman’ın tanıtımına büyük katkı sağlıyor.

Diğer yandan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından, şehir merkezinde bulunan birçok tarihi mekânın önüne, o mekânı Türkçe ve İngilizce olarak anlatan levhalar yerleştirildi.