Karaman Kent Konseyi 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası nedeniyle organ bağışının önemine dikkat çekmek amacıyla organ nakli yapılan ve organ bekleyen hastalar düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Kale Restoranda düzenlenen kahvaltı programına, Karaman Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, Karaman Halk Sağlığı Müdürü Dr. Musa Şahin, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, Organ Bağışı gönüllüsü aynı zamanda Kent Konseyi Engelli Meclisi üyesi Ercan Çalışkan, Karaman Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Sultan Günaştı, TEMA Karaman İl Temsilcisi Muttalip Yıldırım, organ nakli yapılan, organ nakli bekleyen hastalar ve aileleri katıldı.

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Düzenlenen programda konuşan Konukseven, engellilere bir müjde verdi.

Türkiye’de bir ilk olan Engelli Dinlenme Evi’ni yapacaklarını aktaran Ali Konukseven, “7 Bin 169 m2 arsamızı belediyemizden aldık. Cuma günü vekillerimiz ile görüştük. Engelli Dinlenme Evi yapıyoruz Karaman’a. Bir ailemiz engelli çocuğunu 2-3 saatlik emanet koyabilecek. Türkiye’ye örnek bir proje olacak.” dedi.

Otizmli aileler için de bir müjde veren Başkan Konukseven, “TOKİ Başkanımız Karaman’a geldiğin de kendisiyle görüştük. Geçen hafta da beklenen yazımız geldi. Bundan sonraki toplu kuralarda ilk 3 kurasız zemin kat verilecek. Biz bunu yine 5-6’ya çıkarmayı planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“AİLELER ENGEL OLMASIN”

Kent Konseyi Engelli Meclisi üyesi Ercan Çalışkan da yaptığı konuşmada, Organ Bağışı gönüllüsü olduğunu hatırlatarak, “Bir ferdimiz 18 yaşını geçtikten sonra organlarını bağışlamak istediğini açıklıyor, gerekli işlemlerini yaptırıyor. Daha sonra o insan ölünce ailesi organ bağışını iptal ettiriyor. Ben buna karşıyım. Çünkü yüzlerce binlerce kişi organ bekliyor.” dedi.

Program, sohbet havasında gerçekleşen kahvaltı ile sona erdi.