Karaman’da kar yağışının Pazartesi öğle saatlerinden itibaren Salı günü akşam saatlerine kadar kuvvetli yer yer yoğun olması ve kar kalınlığının 5 ila 15 cm. yükseklerde 20 cm. civarlarını bulması tahmin ediliyor. Karaman Valiliği konuyla ilgili açıklama yaparak vatandaşları uyardı.
Karaman Valiliğinden yapılan açıklama;
Beklenen Hadise: Bölgemizde Kuvvetli Rüzgar, Kar Yağışı ve Don Olayı Bekleniyor
Genel Görünüm Ve Beklenen Meteorolojik Hadise: Yapılan son tahminlere göre; 04/01/2015 Pazar günü gece saatlerinden itibaren başlayacak kar yağışının, Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri devam etmesi bekleniyor.
Kar yağışının Pazartesi öğle saatlerinden itibaren Salı günü akşam saatlerine kadar kuvvetli yer yer yoğun olması ve kar kalınlığının 5 ila 15 cm. yükseklerde 20 cm. civarlarını bulması tahmin ediliyor.
Kar yağışının etkisini azaltması ve hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte (gece sıcaklıkları -12 ila -18 derece)  Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri kuvvetli buzlanma ve don olayı beklenmektedir.
Rüzgar önceleri güney ve batı, zamanla kuzey ve kuzey doğu yönlerden kuvvetli kısa süreli fırtına (saate 40-70 km/saat) şeklinde esecek.
05-06/01/2015 (Pazartesi ve Salı günleri) beklenen yoğun kar yağışı ile 07-08-09/01/2015 (Çarşamba-Perşembe ve Cuma günleri) tarihlerinde beklenen kuvvetli buzlanma ve don olayına karşı vatandaşlarımızın tedbirli olmaları gerekmektedir.