Sporcularımız kamp yapmak için artık başka şehirlere gitmeyecek

Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Belediye Başkan Adayı Savaş Kalaycı, Oturarak Voleybol Takımı sporcularına antrenman yaptıkları spor salonunda sürpriz bir ziyarette bulundu. Bir süre antrenman maçını izleyerek sporculara destek veren Kalaycı, daha sonra sporcu ve antrenörlerle bir süre sohbet ederek çalışmaları ve istekleri hakkında bilgiler aldı.

Sporcularla ve sporcu aileleri ile yakından ilgilenen Belediye Başkan Adayı Kalaycı yaptığı konuşmada Karaman’da resmi kayıtlara göre 3 bin 500 civarında engelli vatandaşımızın olduğunu, bu vatandaşlarımıza hayatı daha kolay, şehrimizi de daha sorunsuz, daha huzurlu ve daha mutlu kılabilmek için gece gündüz çalışacaklarını söyledi.

Takım antrenörlerinden sporcu sayısı ve takımın sorunları ile ilgili bilgiler alan Kalaycı; “Bizim proje ana başlıklarımızdan birisi de “Engelsiz Şehir Karaman” dır. Hayatın her alanında olduğu gibi, engelli kardeşlerimize spor konusunda da gerekli tüm imkânların sağlanması bizim öncelikli vazifemizdir. Bu ziyaret vesilesi ile değerli antrenörlerimizden aldığım bilgilere göre Karamanımız 3 ayrı paralimpik voleybol takımına sahip tek il. Bu çok önemli bir bilgi. Çünkü bedensel engelli kardeşlerimizin spora olan ilgisini gösteriyor. Sadece bu branşta Milli Takımlara 3 sporcumuz giderken, bu sporcularımızın kamp için çevre illere gidiyor olmaları ve burada gerekli antrenman tesislerine sahip olamamaları çok büyük bir eksikliktir. İnşallah bu konuya derhal ve ciddiyetle eğileceğiz. Karamanımıza paralimpik sporcularımız için de uygun bir spor kompleksini ve kamp tesisini kazandıracağız. Spor kompleksinin zemini Oturarak Voleybol branşına uygun olacak. Soyunma Odaları engelli bireylerimiz için kolay ve kullanışlı olacak. Yemekhanesi, yatakhanesi, dinlenme ve mini sinema salonu olacak ve her ihtiyaca cevap verebilecek. Çözüm Odaklı ve Üretken Belediyecilik anlayışı bu hizmetleri yapmayı ve insanlarımızı bütünüyle mutlu, huzurlu kılmayı gerektirir. Ben bugün burada bizleri samimiyetle karşılayan, istek ve sıkıntılarını paylaşan tüm sporcu kardeşlerime ve değerli hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da sık sık bir araya geleceğiz.” Dedi.

Sporcuların Başkan Adayı Savaş Kalaycı’ya büyük ilgi ve sevgi gösterdikleri ziyaret programı tatlı ikramıyla sona erdi.