Anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılmasının ardından Kuran-ı Kerim okunması ile başladı. Çanakkale Destanı isimli gölge oyunu izleyenlerden büyük beğeni alırken, ‘Son Mektup’ isimli tiyatro ise protokol dahil izleyenlerin duygu dolu anlar yaşanmasına neden oldu. Çanakkale Ruhu isimli oratoryon ile son bulan anma programının sonunda Ermenek İlçe Kaymakamı Hacı Osman Hökelekli bir konuşma yaptı.

Hökelekli konuşmasında, “Burada bu sahneleri bizlere yaşattınız, çok duygusal anlar yaşadık. Türk milleti tarihinde birçok savaşta olduğu gibi Çanakkale savaşında, cephesinde de ülkesinin işgal edilemeyeceğini, milletinin esir düşürülemeyeceğini ispat etmiştir. Cenabı Allah’tan niyazımız bize o günleri bir daha göstermesin. Burada başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanı uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden bütün şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum” dedi.

Resim öğretmeni Muhammed Özdal ise ‘’18 Mart Çanakkale programını verilmesi bizleri çok sevindirdi. Bütün detayları en incesine kadar düşünerekten böyle bir sergi alanı hazırladık. Sonrasında da çok güzel bir tiyatro oyunu hazırladık ve bugün sergiledik. Müzemiz bir hafta kadar açık kalacak. Biz bu müzemizde kartondan top arabası yaptık, kartondan kağnı yaptık, ağaçlardan özel kendimiz kestik, gece yarılarına kadar burada uğraştık. Şehitlik anıtımız var bütün detayları dediğim gibi her ayrıntısıyla işlemeye çalıştık. Adeta Çanakkale'yi Ermenek’e taşıdık. Bir hafta boyunca açık kalacak olan bu sergimize tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” diye konuştu.

Anma programına ilçe kaymakamı Hökelekli'nin yanı sıra Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan ile ilçe ve belde belediye başkanları ve daire müdürleri de katıldı.