İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Toplantı Salonunda Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) 12. Etabı kapsamında, Karaman’da hibe almaya hak kazanan yatırımcılarla hibe sözleşmesi, satın alma ve ödemeye ait bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Özçalık, İl Müdür Yardımcısı Baran Yavuz Yürekli, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Oğuz Gül ve projesi hibe almaya hak kazanan yatırımcılar ile proje danışmanları katıldı.

Toplantıda İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Özçalık konuşmasında; "2016 ve 2017 yılı KKYDP kapsamında Ekonomik Yatırımlar ve Çiftçilik Faaliyetlerinin Geliştirilmesi Yatırımları için projeleri hibe almaya hak kazanan 59 yatırımcımızın 28.480.793 TL'lik toplam proje maliyetinin yaklaşık 14.240.396 TL'si hibe olarak ödenecektir" dedi.

Toplantıda, Ziraat Mühendisleri Servet Sağdıç ve Nihat Olçay tarafından yatırımcılara süreç hakkında bilgiler verildi. Tebligat tarihinden itibaren 45 gün içerisinde İl Müdürlüğü ile yatırımcılar arasında sözleşme imzalanacağının ifade edildiği sunumun ardından, katılımcılardan gelen soruların cevaplanması ile toplantı sona erdi.