Üniversite Rektörlüğü tarafından düzenlenen Çalıştayda ilk olarak Karaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Küçükcicibıyık günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Ardından konuşan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül ise, "Bilindiği üzere gazetecilik mesleği dinamik ve özverili çalışma, toplumsal duyarlılık ve entelektüel bakış gerektiren önemli mesleklerdendir. Mesleğini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan basın mensupları, yaptıkları faaliyetle toplumu bilgilendirme ve aydınlatmanın yanı sıra dil ve iletişim potansiyelimizi artırmakta, toplumsal bağlarımızı güçlendirmektedirler. 10 Ocak nedeniyle tüm basın mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyor, kendilerine çalışmalarında başarılar diliyorum." dedi.

Rektör Akgül konuşmasının devamında şunları ifade etti: "26 Ocak 2017 tarihinde göreve geldiğimizden bu yana üniversitemizle ilgili pek çok hedefimizi gerçekleştirdik. Öğretim üyesi sayımızı yüzde 36, toplam akademik personel sayımızı da yüzde 13 oranında artırdık. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına başta Tıp ve İletişim Fakülteleri olmak üzere birçok fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulun kurulması için teklif verdik. Malumunuz olduğu üzere kasım ayında Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültemizin, aralık ayında da Uygulamalı Bilimler Yüksekokulumuzun kurulması kanunu Resmi Gazetede yayımlandı. Bunun yanı sıra altı yeni uygulama ve araştırma merkezi açtık. Altı yeni programa öğrenci kabulü yaptık. 2018 yılında yeni birçok programa da öğrenci kabulü yapacağız."

Yeni Stratejik Planının hazırlık çalışmalarını da başlattıklarını belirten Rektör Akgül, "Yeni planımızda üniversitemiz için 'dil, temiz enerji, gıda ve tarım' başlıklarını farklılaşma alanlarımız olarak belirledik. Ayrıca üniversitemizde Kalite Yönetim Sistemi tesis etmek amacıyla Türk Standartları Enstitüsü ile işbirliği içerisinde eğitimlere başladık. Hedefimiz 2018 yılı içerisinde ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi belgesi alabilmek. Yine laboratuvarlarımızın uluslararası akreditasyonu bağlamında Türk Akreditasyon Kurumu ile çalışmalara başladık. 2018 yılı içerisinde bunların da tamamlanmasını öngörüyoruz. Bu bir yıllık süre zarfında eğitim-öğretim alanında altı, üniversite-sanayi işbirliği bağlamında ise iki ayrı işbirliği protokolü imzaladık. Yine bu bir yılda pek çok bilimsel toplantıya ev sahipliği yaptık. 2018 yılında da ulusal ve uluslararası düzeyde başta Dil ve Edebiyat Kongresi, Ermenek ve Çevresi Sempozyumu, Kentfor ve Orta Asya Sempozyumu olmak üzere pek çok bilimsel toplantıyı da düzenlemeyi planlıyoruz. Bu bir yıllık süreçte çalışmalarımıza destek veren herkese gönülden teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Akgül konuşmasının son bölümünde ise, "Düzenlemiş olduğumuz Basın Çalıştayı ile akademisyenlerimizi ve sektör temsilcilerimizi siz değerli basın çalışanlarıyla bir araya getirerek bu özel günde güzel paylaşımlar yapmak istedik. Umarım ki Çalıştayımızdan azami düzeyde istifade eder ve buradan birtakım kazanımlarla ayrılırsınız. Ben Çalıştayımıza sunumlarıyla destek veren bütün katılımcılarımıza ve davetimize icabet eden başta Gazeteciler Cemiyeti Başkanımıza ve siz değerli basın mensuplarımıza teşekkürlerimi sunuyor, hepinizin '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyorum." dedi.

Açılış konuşmalarının ardından KMÜ hakkında brifing verildi. Sonrasında ise Çalıştay sunumlarına geçildi.

Çalıştayda söz alan Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Ayhan, 'Olağanüstü Durumlarda Gazeteci Olmak', Yeni Şafak Gazetesi Muhabiri Hamdi Koçoğlu, `Türkiye'nin Son Dört Yılına Gazeteci Olarak Tanık Olmak', TRT Haber Yapımcı Yardımcısı Elif Şimşek, 'Türkiye'de Televizyon Habercisi Olarak Çalışmak', Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Elemanı Uzm. Dr. Adem Demirsoy ise 'Yerel Gazeteciliğin Sorunları' konularında sunumlarını gerçekleştirdiler.

Çalıştay, plaket ve hediye takdiminin ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.