Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün kontrol görevlileri tarafından Ramazan bayramı öncesinde il genelinde denetim gerçekleştirildi. 400 işletmede yapılan denetimlerde 23 adet gıda numunesi alınarak gerekli analizler yapıldı. Analiz sonuçlarına göre ve denetimde tespit edilen uygunsuzluklar nedeniyle 10 farklı işletmeye toplamda 75 bin TL idari para cezası uygulandı.

Ramazan ayı boyunca il ve ilçe müdürlüklerinde görevli denetim ekipleri tarafından kuruyemiş satış yerleri, fırın, pastane, unlu mamuller üreten iş yerleri, marketler ve vatandaşların yoğun olarak alışveriş yaptığı yerler denetlendi. Denetimlerde ürünlerin son tüketim tarihleri, etiket bilgileri, ambalajları bulundukları dolapların ısı derecelerinin uygun olup olmadığı, gıda üretiminde kullanılan hammaddelerin kodekse uygunluğu ve işletme hijyeni öncelikli olarak kontrol edildi.

Halk sağlığının kendileri için önemli olduğuna dikkat çeken İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Yusuf Şahinbaş, “Önceliğimiz halk sağlığı olup” bu nedenle vatandaşlarımızın güvenli ve hijyenik gıdaya ulaşması için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Tüm hemşerilerimizin Ramazan Bayramı’nı şimdiden kutlar, sağlıklı günler dilerim” dedi.