Sıhhi tesisat bakım onarımı, tıkanık açma ve arıza giderme gibi sorunların giderilmesi noktasında sektörle birlikte gelişmeyen usta ve firmalar yetersiz kalıyor. Önceden el becerisinin öncelik görüldüğü sektörün, yeni ürün kültürü tamamen bilgi ve son model donanım gerektiriyor. Artık su sıhhi tesisat işlerinde her işlem için ayrı bir makine var ve bu makinelerin tamamını bulundurmak sektörde öncü olmak anlamına geliyor.
Karaman’da İlk ‘Su Jeti’
Karaman’ın bilinen en eski su sıhhi tesisat firması olan Sezensu, sektörde kullanılan tüm makineleri Karaman’a ilk kazandıran firma olarak biliniyor. İlk kameralı tıkanık açma işlemini başlatan firma, şimdilerde ‘Su Jeti’ olarak bilinen 200 bar basınçla su püskürten yeni makinesi ile tıkanık açma işinde halen en çok tercih edilen oluyor. Su jeti diğer yöntemlerin aksine sadece tıkanık açmıyor, jet le işlemin uygulandığı tesisat resmen yenilenmiş oluyor.
Karaman’da tıkanıklık açma işlemlerinde kullanılmaya başlanan ve ilde tek olan Su Jeti hakkında bilgi veren Sezensu yetkilisi Fazlı Durak, ‘’Üretim mantığı, tesisatı yenilemek ve temizlemek olan Su jeti, son derece esnek ve hafif olan hortumunun uç kısmından püskürttüğü 200 bar basınçlı suyla tesisatta bulunan çamur, sabun ve yağ engellerini kolaylıkla ortadan kaldırır.
Bu tıkanıklık giderme işleminin sona erip tesisatın açılması ile birlikte geriye doğru çekilmeye başlanan hortum yine püskürterek çıkış yaptığından tesisat içerisindeki birikinti, tortu ve kireç katmanını söker. Serbest akış formuna kavuşan tesisat birkaç kez git gel yapılan bu işlemle tertemiz olur. Karaman’da ilk olarak firmamızda bulunan bu makine ile yaptığımız çalışmalar her türlü tıkanık açma işleminde en önemli yardımcımız oluyor’’ dedi.
Yunus emre camisi karşısında yhm market bitişiğinde faaliyet gösteren Sezen su, 7/24 hizmet imkanı sunuyor.