Karaman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dorla ve ekibi sahada yeni bir ürün testi için birlik üyeleri ile bir araya geldiler. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinden Prof. Dr. Sulhattin Yaşar tarafından geliştirilen buzağı büyütme ve ishal önleyici katkı maddesi test edilmek üzere bazı birlik üyelerine dağıtıldı.  Ürünün kullanımı ve test aşamaları ise Birlik Veteriner Hekimi İsmail Çolak ve Yrd. Doç. Nizam Mustafa Nizamlıoğlu tarafından yürütülecek.

Karaman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dorla, “üyelerine her geçen gün güçlenerek hizmet vermeyi kendine misyon edinen bir sivil toplum kuruluşu olarak Prof. Dr. Sulhattin Yaşar ile geçen yıldan beri yaptığımız işbirliği sonucu yeni nesil bir katkı maddesinin hayvan besleme ve hayvan sağlığı kapsamında ilimiz hayvan yetiştiricileri tarafından kullanılmasından dolayı mutluyuz” dedi.

Prof. Dr. Sulhattin Yaşar (KMÜ Gıda Mühendisliği Bölümü) yetiştiriciler ile buluşmasında, “Öbiyotik Katkı Maddesinin üretici tarafından test edilmesini istiyoruz”, çünkü sahadaki sonuçlar bu ürünün ticarileştirilmesinde bizlere yol gösterecektir” dedi.

Yaşar, sözlerinin devamında şunları kaydetti:

“Öbiyotik katkı maddesi, yeni nesil bir ürün olup güvenli mikroorganizma suşları kullanılarak katı-faz fermantasyon yöntemi ile üretilmiştir. Ürün tamamen doğal ve organik (kimyasal madde kullanılmadan) kökenli bitkisel ve hayvansal ürünlerin fermantasyonu sonucu son ürün olarak elde edildiğinden güvenli ve kalitelidir. Sindirim sistemi düzenleyicisi olarak fonksiyon gösteren ürün probiyotik, enzim ve organik asit bakımından yüksek aktiviteye sahiptir. Buzağılarda doğumu takiben beslenme, kötü bakım ve çevre koşullarında ani değişiklikler vb. Durumlara bağlı olarak ortaya çıkan ishaller ve büyümede gerileme ile genel sağlık parametrelerinde kötüleşmelerin ortadan kalkmasına yardımcı olmaktadır. Böylece, işletmelerde buzağılar ve genç hayvanların büyüme geriliğinden kaynaklı ekonomik kayıplar azaltılır.”