Bu yıl Diyanet Başkanlığınca toplumsal bir duyarlılık ve hassasiyete vesile olması amacıyla 2018 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda "Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler" konusunun ele alınması kararlaştırıldı.

Karaman İl Müftüsü Muhammet Lutfi Ketenci, 2018 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle mesaj yayımladı.

Ketenci, mesajında şunları ifade etti;

“Öteden beri mihrapları imamsız, minberleri hatipsiz, minareleri ezansız bırakmayan din görevlilerimiz, sadece ezan okumak ve namaz kıldırmakla yetinmeyip toplumda din ve sosyal hizmet gönüllüleri olarak çalışan, çevresindeki insanların derdiyle dertlenen, model alınan kimselerdir.

Kadın-erkek, genç-yaşlı, fakir-zengin ayrımı gözetmeksizin toplumun bütün kesimlerine din hizmeti ulaştırma gayret ve heyecanı taşıyan; muhabbet, kardeşlik, birlik ve dirlik aşılayan örnek şahsiyetlerdir. Din görevlilerimiz insanları yargılamadan, hor görmeden, ötekileştirmeden sevgi, saygı, hak-hukuk, hoşgörü ve empati esaslarına dayanan bir din hizmeti anlayışıyla hareket etmektedir.

İlimiz merkez ve ilçelerle nüfusu 247 binlere yaklaşan şehrimizdeki camilerimiz insanlarımızın ihtiyaçlarına istenilen düzeyde cevap verememekle birlikte her geçen gün dini ve sosyal fonksiyonlarıyla toplumun farklı kesimlerine hizmet sunabilecek bir cami modelinin geliştirilebilmesi için yoğun çaba harcanmaktadır. 6 Bin cemaat kapasiteli Karamanoğlu Mehmet Bey Camimiz Karamanlı hemşehrilerimizin yardımları ile inşallah tamamlandığında bu ihtiyacı karşılayacaktır.

Şehrimizde şu an itibariyle, İl merkezinde 141, belde ve köylerinde 166 cami olmak üzere toplam 307 camimiz mevcuttur. Bu camilerimizden il merkezinde 23, belde ve köylerinde 12 cami olmak üzere 35 tanesi tarihi camilerimizdendir. İlimize bağlı ilçelerden, Ayrancı'da 42 camimiz mevcuttur. Bu camilerden 2 tanesi tarihi camilerimizdendir. Başyayla'da 13 camimiz mevcuttur. Ermenek'te toplam 96 camimiz mevcuttur. Bu camilerden ilçe merkezinde 12, belde ve köylerde 2 olmak üzere 14 camimiz tarihidir. Kazımkarabekir'de toplam 17 camimiz mevcuttur. İlçe merkezinde 3, belde ve köylerinde 2 olmak üzere 5 camimiz tarihi niteliktedir. Sarıveliler'de toplam 31 camimiz mevcuttur. Bu camilerimizden ilçe merkezinde 1 camimiz tarihidir. Bunun yanında ilimiz merkez ve ilçeler dahil camilerimizde görev yapmakta olan toplam, 417 İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım, Kur'an Kurslarımızda görev yapmakta olan Kur'an Kursu Öğreticisi ve Müftülüğümüzde vatandaşlarımızı dini konularda aydınlatmak, vaaz irşad hizmeti sunmak üzere Vaiz Din Görevlisi personelimiz vatandaşlarımıza hizmet sunmaktadır. 01 — 07 Ekim 2018 tarihleri arasında kutlayacağımız "Camiler ve Din Görevlileri Haftası"nın bütün Din Gönüllüsü meslektaşlarıma, vatandaşlarımıza, vatanımıza ve milletimize hayırlar getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.”