Karaman’da Ebu’l – Feth Camii cemaatı tarafından başlatılan ‘Askıda Çorap' uygulaması ile yaz ve kış aylarında camiye gelenlerden ayağında çorap olmayanlar, hiç kimseye müracaat etmeden camii girişine koyulan askıdaki çorapları giyebiliyor.

Proje hakkında bilgi veren cami cemaatinden Zeki Kuku, projenin vatandaşlar tarafından desteklendiğini söyledi.

Ebu’l – Feth Camii’nin mütevelli heyeti olduğunu ve istişare sonucu “Askıda Çorap” uygulaması başlattıklarını ifade eden Kuku, “Camii’miz merkezde olduğu için yerli, yabancı, yolcu cemaatimiz oluyor. Bunların içerisinden birinin çorabında olumsuz durumu olanları oluyor. Bizler bunu telafi edebilmek için “Askıda Çorap” uygulaması yaptık. Maksadımız hem onlar ihtiyaçlarını gidersinler, hem de camimize olumsuz çorapla girip camimiz kirlenmesin.” dedi.

ÖRNEK BİR CAMİİ

Cami cemaatinden İbrahim Güleç, geçtiğimiz günlerde uygulama kapsamında bir kişiye çorap verdiklerinde çok sevindiğini söyleyerek, örnek bir camii olduklarını ve Karaman’daki tüm camilerde yer almasını istediğini belirtti.

BÜTÜN CAMİLERE YAYILSIN

Şuayip Dursun ise “Gayet hoş ve temiz bir uygulama. Müslümana yakışır bir şekilde peygamber efendimizin sünnetini yerine getirmiş oluyoruz. Karaman’da ilk ve bütün camilere yayılmasını bekliyoruz. Bu şekilde camilerimizin daha temiz daha nezih, Müslümana yakışır bir ibadethane olması çok uygun.” dedi.