Tarım İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantıya, İl Jandarma Komutanı Albay İlhan Şen, Tarım İl Müdürü Orhan Özçalık, birlik temsilcileri ve üyeleri katıldı.

JANDARMA YÜZÜNÜ YENİLEDİ

Toplantıda konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Şen, Jandarmanın artık yüzünün değiştiğini vurguladı. Şen, jandarmanın basın başta olmak üzere toplumun her kesimiyle iyi ilişkiler içerisinde faaliyetlerini yürüttüğünü ve bu değişimin de olumlu neticelerinin alındığını söyledi.

"Çiftliğim Cebimde" projesinin gelişmesi Karaman için ve üreticiler için hayati önem taşıdığının altını çizen Şen; "Bizler sorumluluk alanlarımızda delil elde etmekte çoğu zaman sıkıntı yaşıyoruz. Her yerde insan yaşamıyor her an hareketli bir nüfus yok. Bu alanlarda mobese kameraları da olmadığı için bazı istenmeyen olaylar meydana gelebiliyor. Bunların en büyük sıkıntısını yaşayanlarda sizlersiniz. Bizler bu olaylar olduğu için sadece üzülüyoruz ama sizlerin canı yanıyor. Bu kişilerin tespit edilmesi cezalandırılmaları lazım. Ayrıca bu kişilerin eskiden olduğu gibi toplum nazarında da hırsızın değersizleştirilmesi lazım. Hem hırsızım hem gururla geziyorum hatta çekinilen adam oluyorum dememeli.

TEKNOLOJİYİ KULLANALIM

Günümüzde artık herkesin teknolojiyi kullanması gerekiyor. Bizim sizlerden isteğimiz kamera projelerine destek vermeniz. Biz devriye sayılarımızı artırarak daha fazla iş yapmaya gayret ediyoruz. Sizler eğer çiftliklerinize birliklerinize güvenlik kamerası taktırırsanız sizin de bizimde oralarda bir göz fazlamız olacak. Sizler 7 gün 24 saat çiftliklerinizi izleyebileceksiniz. Bizlerde olayları çözmede suçluların yakalayıp adalete teslim etmekte biraz daha fazla başarıya ulaşacağız" dedi.

100 ÇİFTLİK KAMERALANDI

Albay İlhan Şen'in ardından konuşan Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Seçkin Başpınar, "Kamerasız çiftlik kalmasın amacıyla başlatılan projede 100. sistem çiftliklerde yerini buldu. Projenin amacına ulaşmasından dolayı yeni kampanyalar da başlattık.

Proje artık sadece 4.000 TL olan paket ile sınırlı değil. Yeni kampanyalarda 2.500 TL ve 3.000 TL olan paketler de mevcut. Amaç ise projeden herkesin yararlanabilmesi.” dedi.