Bu yıl 745’incisi düzenlenen Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma etkinlikleri kutlamaları akşam saatlerinde de devam etti.

Kutlama etkinlikleri kapsamında fener alayı düzenlendi. Gencinden yaşlısına birçok vatandaş Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelerek fener alayına katıldı. Kent meydanında Jandarma Genel Komutanlığı Bandosunun da eşliği ile başlayan yürüyüş yoğun ilgi görürken vatandaşlar Türk bayrakları ve fenerlerle renkli görüntüler oluşturdu.

Tekrardan kent meydanında sonlanan yürüyüşünün ardından Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, selamlama konuşması yaptı. Başkan Kalaycı’nın konuşmasının ardından Taşkale Seyirlik Oyunları ekibi gösteri yaptı. Atılan havai fişekler ise akşama ayrı bir renk kattı.

Havai fişek gösterisinin ardından Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu meydanda sahne aldı. Bandonun seslendirdiği şarkılara vatandaşlarda eşlik etti.

Kutlama programına AK Parti Karaman Milletvekili Av. Selman Oğuzhan Eser, CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı Mustafa Çetinkaya, daire müdürleri, oda başkanları ve vatandaşlar katıldı.