Dünya ve ülkemiz genelini etkisi altına alan koronavirüsle mücadele Türkiye genelinde olduğu gibi Karaman’da da devam ediyor. Koronavirüsle mücadele amacıyla getirilen tedbirlerin bazılarının gevşetilmesiyle birlikte vatandaşlar sokaklara akın etti. Vatandaşların özellikle yoğun olduğu bölgelerden biri olan İsmet Paşa Caddesi’nde Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık’ın talimatı ile Karaman İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince HES Kodu denetimi başlatıldı.

Cadde giriş ve çıkışlarında uygulama noktası oluşturan ekipler, çarşı merkezine girmek isteyen vatandaşların tek tek HES kodlarını kontrol ediyor. Ara sokaklarda da uygulama noktası oluşturan ekipler vatandaşların tedbirlere uyup uymadığını kontrol ediyor. Öte yandan şehir merkezinde yaya halinde ve resmi araç ile ring halinde bulunan ekipler ise sosyal mesafe, maske ve temizlik kurallarına uymaları için vatandaşlara uyarılarda bulunuyor.

Gazetemizin edindiği bilgilere göre ise, İsmet Paşa Caddesi üzerindeki uygulamaya yaklaşık 50 polis memurunun katıldığı öğrenildi.