Konuyla ilgili olarak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada:

“Havaların ısınması ile birlikte yaz mevsiminin olmazsa olmazı dondurma sezonu da açılmış oldu. Yediden yetmişe büyük bir tüketici grubu tarafından talep gören dondurmanın sağlıklı bir şekilde üretilmesi ve tüketiciye sunulması için İl Müdürlüğümüz bünyesinde, Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen denetim ve kontroller arttırılmıştır.

Dondurmanın üretim, dağıtım ve satış aşamalarının tamamında gerekli hijyen tedbirlerinin alınmaması durumunda insan sağlığı için ciddi problemler ortaya çıkabilir. Gıda denetim ekiplerimiz tarafından gerçekleştirilen rutin denetimler yaz aylarında daha sıklaştırılarak işletmelerde hijyen şartlarının sağlanıp sağlanmadığı kontrol edilmekte, eksikler varsa takip sürecine alınmakta, ayrıca Bakanlık Numune Alma Planı ve İl Yıllık Kontrol Planı kapsamında dondurma üretim ve satış yerlerinden numuneler alınarak analize gönderilmekte, olumsuz bir durum ile karşılaşılması durumunda idari yaptırımlar uygulanmaktadır.

İçinde bulunduğumuz pandemi süreci de gözönünde bulundurulduğunda, işletmelerdeki önlemlerin en üst seviyede alınması ve hijyen kurallarına azami dikkat edilmesi olmazsa olmaz gerekliliklerdir. Müdürlüğümüz tarafından denetimler ve süreç takibi sıkı bir şekilde devam edecektir. Tüketicilerin de dondurma satın alırken ya da tüketim esnasında karşılaşabilecekleri olumsuzlukları Alo 174 Gıda Hattı aracılığıyla bildirmelerinin hem kendileri hem de diğer tüketiciler açısından önemli olduğunu düşünüyoruz” ifadelerine yer verildi.