Kur'an ve Sünnet eksenli sahih dini bilgi çerçevesinde ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesine yönelik evliliğe adım atacak nişanlı çiftler ile evliliğinin ilk dönemlerinde bulunan çiftlerin katıldığı, sevgi, merhamet, adalet ve emanet bilinci gibi aileyi ayakta tutan değerleri aktarmak ve kazanımlar sağlamak amacıyla "Huzurlu Aile, Güçlü Toplum, Güvenli Gelecek" projesi kapsamında düzenlenen “Evliliğe İlk Adım” semineri ilimiz Molla Fenari Kız Kur’an Kursunda gerçekleştirildi.
Seminerde; “Evlilik: Ahirete Uzanan Birliktelik”, “Nikah ve Sorumlulukları”, “Ailemin İletişim Dili”, “Ailede İffet ve Mahremiyet”, “Yuvamız Merhamet Ocağı Olsun”, “Çocukla Şenlenen Yuvalar”, “Evlilikle Büyüyen Ailem”, “Çevre Bilinci ve Tüketim Ahlakı” konu başlıklarında toplam 8 saatlik dersler, ADRB Koordinatörü ve Vaizler tarafından işlendi.

Seminerin kapanış programına katılan İl Müftüsü Faruk Gürbüz, genç çiftlere yönelik konuşmasında

“Aile, bir toplumun çekirdeğidir, özüdür, özetidir. Bu nedenle, Diyanet İşleri Başkanlığımız aileye yönelik bir dizi çalışmalar yürütmektedir. Aileye yönelik hizmetler kapsamında Müftülüğümüz bünyesinde Aile ve Dini Rehberlik Büromuz (ADRB) yer almaktadır. İşte bugün düzenlemiş olduğumuz bu seminer, ADRB tarafından Müftülüğümüzün aileye yönelik icra etmiş olduğu çalışmanın bir örneğidir, her birinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Aileye yönelik hizmetleri önemsiyorum. Zira “Allah’ın adı, Peygamberimizin kavli” diyerek inşa ettiğimiz bu yuva, nikah akdi ile birbirine kenetlenerek toplumun bir parçası haline gelmektedir. Parçalarda meydana gelecek arızalar bütünün bozulmasına neden olacaktır. Toplumu korumaya yönelik bir çalışma olan bu seminerde işlenen her bir konu başlığı ailenin huzuru, bereketi, devamı ve selameti açısından önem arz etmektedir. Bu açıdan bu seminere katılımınız sizler için son derece faydalı olmuştur inşallah. Allah Teala Kur’an-ı Kerim’de;
“Kendileri ile huzur bulasınız (ısınıp kaynaşasınız) diye size kendi türünüzden eşler yaratıp aranıza sevgi ve şefkat duyguları yerleştirmesi de O’nun kanıtlarındandır. Doğrusu bunda iyi düşünen kimseler için dersler vardır.” (Rum, 21) buyurmuştur. Bu ayet-i kerimede adeta ailenin ruhu özetlenmiştir. O da huzur, sevgi ve rahmettir. Aile, sorumluluk demektir. Haklarımız kadar sorumluluklarımız da ihmal edilmemelidir. Ben bu vesileyle sizlerin aile yuvalarında sevgi, saygı, muhabbet, meveddet, merhamet, adalet, iffet ve sadakat değerlerinin ilk günkü gibi yaşamasını temenni ediyorum. Yeni evlenecek kardeşlerimizin de bu tür programlarımıza katılımlarını bekliyorum. Sizler de yakınlarınızdan yeni evlenecek veya nişanlanacak olan genç çiftlere bu hizmetimizin duyurusunu yaparsanız hayra vesile olmuş olursunuz.” dedi.
Katılımcılara seminer sonunda Diyanet Başkanlığı yayınlarından evlilik seti ve katılım belgesi verildi.