İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği Karaman Şubesi (İGEDER) Başkanı Ahmet Tosuncu ve Karaman İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Selami Gün, Karaman Gündem Gazetesini ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Tosuncu, Karaman İmam Hatip Ortaokulu olarak genç hafızlar yetiştirdiklerini dile getirdi.

Hafız Yetiştirme ve Akademik Başarıyı Destekleme Projesi kapsamında Karaman İmam Hatip Ortaokulu olarak 4.sınıf erkek öğrencileri için Hafızlık Belirleme Sınavı düzenlediklerini söyleyen Tosuncu, “Yazılı sınav başvuru tarihi 12 Mart-20 Nisan tarihleri arasındadır. Karaman merkez ve ilçelere bağlı ilkokullarda 4.sınıfa kayıtlı öğrenciler, okumakta olduğu okul idaresinden sınava başvuru yapabilir” dedi.

05 Mayıs 2018 Cumartesi günü saat 14.30’da, Necati Yeniel Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde sınavın yapılacağını aktaran Tosuncu, yazılı sınav başvuru şeklini şöyle anlatı;

“Yazılı Sınav Başvuru Şekli Sınava başvurular ilkokullarda okul idaresi tarafından alınacaktır. Başvuru için broşürlerdeki dilekçe kullanılacaktır. Dilekçe ile başvuran öğrenciler sınava katılım şartlarını kabul etmiş sayılırlar.

Yazılı Sınavda Başarılı Olma Şartı Projeye alınacak öğrenci sayısının (60) iki katı olan (120) öğrenci arasına girmektir. 120.sırada aynı puana sahip birden fazla adayın bulunması durumunda bu adaylar da başarılı sayılacaktır.

Başarılı bulunan adaylar okul müdürlükleri aracılığı ile ilan edilecek ve yaz okuluna alınacaktır. Yaz okulu sonunda yapılacak olan uygulamalı sınavda başarılı olan 60 öğrenci Proje HAFIZ İHO'ya kayıt hakkı kazanacaktır.”