Ensar Vakfı Karaman Şubesinin düzenleyeceği ‘Karamanda Gençler Namaza Koşuyor’ etkinliğinin tanıtımı ve içeriğinin konuşulması için, Vakıf yetkilileri Karaman Merkezde görev yapan İmam Hatiplerle Kale Lokantasında kahvaltıda biraraya geldi

Kahvaltı programına Karaman İl Müftüsü Nuri Değirmenci, Vakıf Başkanı Ali Bağcı, vakıf yöneticileri, üyeler, ve İmam Hatipler katıldı.

İsmail Gündüz Hocanın kuran-ı kerim okumasının ardından Vakıf Başkanı Ali Bağcı yapılan faaliyetler hakkında bilgiler verdikten sonra İmam Hatiplerin vereceği desteklerden dolayı teşekkür etti. Dernek yöneticisi Cahit Suci yarışmayla ilgili bilgileri verdikten sonra, yarışmada kullanılacak kartların ve afişlerin dağıtımı yapıldı.

Yarışmayla ilgili yapılan açıklamalar ise şöyle;

Ensar Vakfı Karaman Şubesi olarak namaz ibadetini gençlerimize sevdirmek ve cemaatle namaz kılmaya alıştırmak maksadıyla Karaman İl Müftülüğü ile bir protokol imzalanmıştır. Lise ve üniversite öğrencilerinin katılacağı etkinlik 4 Ocak 2012 Cuma günü sabah namazı ile başlayıp 12 Şubat 2013 Salı günü yatsı namazı ile sona erecektir. Müracaatlar 3 Ocak 2013 tarihine kadar Karaman Merkez camii İmam Hatiplerine, Ensar Vakfı Şubesine ya da 05056833539- 05359252403 numaralı telofonlara yapılacaktır. Etkinlik sonunda birinci umre, ikinci dizüstü bilgisayar, üçüncü tam cumhuriyet altını ve takip eden 20 kişi bisiklet ile ödüllendirilecektir. Ödüller Mart 2013’te yapılacak bir programla verilecektir, denildi.

YARIŞMA ŞARTLARI

1-Etkinlik Karaman Merkez Camilerinde yapılacaktır.

2-Etkinlik lise ve üniversite öğrencilerini kapsamaktadır.

3-Kayıtlar 3 Ocak 2013 Perşembe gününe kadar cami imamlarına, Ak tekke Meydanındaki Ensar Vakfı Şubesine ya da 05056833539- 05359252403 numaralı telofonlara yapılacaktır. Her katılımcı ‘Namaz Çizelgem Kartını’ Ensar Vakfı Şubesinden ve cami imamlarından alacaklardır.

4-Etkinlik kırk gün sürecek 4 Ocak 2013 Cuma günü sabah namazı ile başlayıp 12 Şubat 2013 Salı günü yatsı namazı ile sona erecektir.

5-Katılımcılar camide kıldıkları her namazdan sonra, din görevlisine ‘Namaz Çizelgem Kartı’ nın ilgili yerini imzalattıracaklardır.

6-Sabah namazı ve yatsı namazı 50’şer puanla değerlendirilecektir.

7-Etkinlik sonunda en fazla puan alan ilk üç kişiye sırasıyla umre, bir dizüstü bilgisayar ve tam cumhuriyet altını ayrıca ilk üçü takip eden 20 kişiye bisiklet verilecektir.

8-Ödüller Mart 2013’te yapılacak bir programla verilecektir.

9-Aynı puana sahip birden fazla öğrencilerin dereceleri Namaz konulu bir bilgi yarışması sonucunda belirlenecektir,''denildi.