Türkiye genelinde 19 Mayıs 2017 tarihinde açılan yarışmaya Bin 600 öğrenci katılırken, Karaman’dan da 14 öğrenci katıldı.

Karaman’da edebiyat öğretmenlerinden oluşan seçici kurul, öğrencilerin yazdığı mektupları değerlendirdi. Değerlendirme sonucu Gökçe Kurtçu 1. olurken, 2. Fatmanur Sağ ve 3. Rabia Yaşar oldu.

Dereceye giren ve yarışmaya katılan öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. Bir otel de düzenlenen törende konuşan Karaman Eğitim İş Sendikası Başkanı İsa Çetin, yarışmada katkısı olan ve yarışmaya katılan bütün öğrencilere teşekkür ederek, şunları söyledi;

“Gerçekten öğrencilerin mektuplarında çok güzel duygular vardı. Öğretmen arkadaşların gözlerinin dolduğunu gördük. Türkiye genelinde derece almayı bekliyorduk ama bizim gözümüzde Karaman’dan katılan bütün öğrencilerimizin eserleri birincidir. Çünkü hepsinin içerisinde bir Atatürk sevgisi, cumhuriyet sevgisi.”

Karaman Eğitim İş Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Hamza Şanlıtürk de yaptığı konuşmada, “Atatürk, bu ülkenin ve dünya mazlum uluslarının emperyalizme karşı verdiği mücadelede başarı sağlamış, düşüncesi, fikri, bugün ve yarında geçerli olan bir dünya lideri. Sadece Türk ulusunun önderi değil, aynı zamanda emperyalistme karşı mücadele edecek diğer ulusların da önderi. Siz gençler, Eğitim-İş’in açmış olduğu bu yarışmaya katılarak, duygularınız ve düşüncelerinizi dile getirdiğiniz için teşekkür ediyorum.” dedi.

Program, öğrencilere takdim edilen ödül ile sona erdi.

BİRİNCİ OLAN MEKTUP İÇİN TIKLAYIN

İKİNCİ OLAN MEKTUP İÇİN TIKLAYIN

ÜÇÜNCÜ OLAN MEKTUP İÇİN TIKLAYIN