Milli Eğitim Bakanlığı, Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğünün Robinson Club Otelleri işbirliği ve protokolü içerisinde, 3308 sayılı Kanuna tabi olarak verilecek eğitimlerle gençlere meslek edindirme ve iş imkânları sunuyor. 

Proje kapsamında Vali Murat Koca, Robinson Club Türkiye İnsan Kaynakları Müdürü Gülsün Candar ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. 

Türkiye İnsan Kaynakları Müdürü Gülsün Candar proje ile ilgili olarak Vali Murat Koca’ya verdiği bilgilerde; 15 yıldır Robinson Club olarak Milli Eğitim Bakanlığı, Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü ile işbirliği ve protokol içinde çıraklık eğitimi yürütüldüğünü, proje ile amaçlarının turizme yönelik çeşitli alanlarda gençlere meslek kazandırmak olduğunu dile getirdi. 

Türkiye İnsan Kaynakları Müdürü Gülsün Candar, ilk etapta kendi işletmeleri için, mesleğini Robinson standartlarında öğrenmiş, kaliteli, kalifiye ve disiplinli takım arkadaşı yetiştirmek ve belgelendirmek olduğunu söyledi. Robinson çalışanlarının konuklara sunulacak hizmet sorumluluğu kapsamında en önemi unsur olduğunu belirten Candar, Çırak olarak Robinson’da eğitime alınan gençlerin kendi alanlarında uluslararası kompetanlık kalfalar olarak mezun olduklarını ve çeşitli yerlerde istihdam edildiklerini söyledi. 

Amaçlarının sosyal sorumluluk projesi kapsamında lise mezunu olmayan ve maddi imkânsızlıktan dolayı liseden sonra ileri eğitimden vazgeçen gençlere, meslek eğitimi ile iyi bir meslek ve altın bilezik sunmak olduğunun altını çizen Candar, Türkiye’nin gelişime ihtiyacı olan bölgelerde gençlere yönelik eğitim ve fırsat imkânlarını sunmanın temel görevleri arasında olduğunu belirterek, projeye eğitimin yatılı ve parasız olması nedeniyle ülkenin her yerinden ve her kesiminden gençlerin katıldığını söyledi. 

Vali Murat Koca ise, Robinson Club tarafından böyle bir projeye Karaman ilinin de dâhil edilmesinin Karaman için son derece önemli bir gelişme olduğunu dile getirdi. Karaman ve ülkemizin en önemli sorunlarından birinin kalifiye eleman sorunu olduğunu söyleyen Vali Koca, böyle bir projenin hayata geçirilmesiyle birlikte lise mezunu olmayan ya da maddi imkânsızlıkları nedeniyle eğitimlerini yarıda bırakmak zorunda kalan gençler için yeni iş alanları ve istihdam imkânlarının genişleyeceğini söyledi. 

Ayrıca, Karaman’ın böyle bir proje içerisinde yer almasının sevindirici bir gelişme olduğunu belirten Vali Koca, proje sayesinde açılacak olan yeni iş alanlarının gerek istihdam konusunda gerekse ülke ekonomisine katkı sağlayacağını belirterek, yapılacak bu projeyle beklenen hedeflere ulaşılması ve devam etmesi için Valilik olarak gereken desteği vereceklerini sözlerine ekledi. 

Türkiye İnsan Kaynakları Müdürü Gülsün Candar ziyarette, 28 - 29 Aralık 2015 tarihleri arasında Karaman’da bir eğitim programı düzenleyerek konuya ilgi duyan gençlerle bir mülakat gerçekleştirmeyi ve eğitimler sonunda gençleri eğitim projesine almayı amaçladıklarını dile getirdi.