Ramazan ayının gelmesi ile birlikte denetimler sıklaştırılmış olup; bu amaçla ilçelerimizde İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri Gıda Kontrol Görevlileri tarafından gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde Ramazan denetimleri gerçekleştirilmekte.
“Çiftlikten sofraya gıda güvenilirliği" kapsamında; Sarıveliler ilçesinde 130 gıda işletmesine yönelik 180 denetim gerçekleştirildi ve 4 adet işletmeye toplamda 6.176 TL İdari Para Cezası kesildi. Ermenek’te 418 gıda işletmesine yönelik 294 denetim gerçekleştirildi ve 5 işletmeye toplamda 21.633 TL İdari Para Cezası kesildi. Ayrancı’da 90 gıda işletmesine yönelik 124 denetim gerçekleştirildi ve 1 işletmeye 3091 TL İdari Para Cezası kesildi. Kazımkarabekir’de ise 53 gıda işletmesine yönelik 25 denetim gerçekleştirildi.  2016 yılında il genelinde 2.800 denetim gerçekleştirilmiş olup toplamda 49 işletmeye 195 bin 257 TL İdari Para Cezası uygulandı.
Gıda güvenliğinin en üst seviyede sağlanması için yapılan denetimlerde işletmelerin kayıt ve onay belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunlukları, marketlerde son tüketim tarihleri, gıda maddelerinin muhafaza durumları, etiket bilgileri ve satış koşulları kontrol edildi.

174 ALO GIDA Hattı 24 Saat Yanınızda!
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 174 ALO GIDA hakkında bilgiler vererek şunları aktardı:
“Unutulmamalıdır ki, etkili bir denetim sistemi, tüketicinin ve tüketici örgütlerinin denetimlere katılmaları ve katkı sağlamaları ile mümkündür. Tüketicinin her hangi bir olumsuzlukla karşılaşması durumunda bu olumsuzluğun giderilebilmesi için ilgili kurumlara ya da yetkili makamlara müracaat etme hakkını içeren şikayet hakkı da bulunmaktadır.
Tüketicinin kendini koruması demek bir ülkede yaşayan insanların tamamının korunması demektir. "Çiftlikten sofraya gıda güvenilirliği" anlayışı ile etkin ve yeterli gıda denetimi yapmak, sizlere güvenilir gıda arzının teminini sağlamak amacıyla karşılaştığınız olumsuzluklarda mutlaka 174 Alo Gıda hattını arayınız."