Karaman’da Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) ve İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen girişimcilik eğitimi programını tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Yunus emre Konferans Salonunda düzenlenen törene, Karaman AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, İŞKUR İl Müdürü Kenan Ateş, KOSGEB İl Müdürü Mevlüt Tavşan, Karaman Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven ve TÜMSİAD Karaman Şube Başkanı Mahmut Selim Dülger, davetliler ve kursiyerler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, TÜMSİAD Karaman şube başkanı Mahmut Selim Dülger'in açılış konuşmasıyla devam etti.

“GİRİŞİMCİLİK BİR İŞ DEĞİL, BİR RUH HALİDİR”

“Geleceği ön görebilmenin en iyi yolu, onu üretmektir.” diyen Dülger, şöyle konuştu;

“Bugün burada Türkiye’nin girişimcilik dünyasında konumunu güçlendirmek için ilk adımı atan bir grupla birlikte olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum.

Günümüzde bir iş kurmak, girişimci olmak, eski sınırları aşmak ve öncülük etmek demektir. Girişimcilik, doğru zamanda, doğru yerde, doğru kişilerin gördüğü fırsatları gerçekleştirmektir. Türkiye genç bir girişimcilik ekosistemine sahip olmakla birlikte, hızlı ve gelişmeye açık bir potansiyele sahip. Girişimcilik alanında yapılan çalışmaların ve sanayi – akademi – girişimci işbirliklerinin artması, girişimcilere yapılan yatırımların çeşitlenmesi, ortak çalışma alanlarının çoğalması, hızlandırıcı ve kuluçka merkezlerinin yaygınlaşması gibi gelişmeler bizi çok heyecanlandırıyor.

Kuşkusuz ki bu konuda kamunun üstlendiği kolaylaştırıcı rol ve geliştirdiği düzenlemeler, ekosistemin gelişimine büyük katkı sağlamakta. Özellikle, girişimcilerin erken aşamalarda kamu desteklerine Ar-Ge teşvikleri, TÜBİTAK ve KOSGEB hibeleriyle ulaşması, ekosistem için can suyu niteliğinde.

Girişimcilik bir iş değil, bir ruh halidir. Bir hayal, bir amaçtır. Bizde TÜMSİAD olarak bu ruh hali ve hayalin peşinden giden, iş dünyasının geleceği olan genç girişimcilerimize, çıktıkları bu yolun ilk adımında öncülük etmiş olmanın sevinci içerisindeyiz.”

“250 FARKLI SINIFTA 6 BİN 527 KİŞİYE EĞİTİM VERİLEREK SERTİFİKALANDI”

KOSGEB İl Müdürü Mevlüt Tavşan’da, “Öncelikle bu eğitim programına desteklerinden dolayı TÜMSİAD Karaman şubesine ve İŞKUR İl Müdürlüğü'ne teşekkür ediyorum. Girişimcilik Eğitim Programı başladığından bu yana ilimizde 250 farklı sınıfta 6 bin 527 kişiye eğitim verilerek sertifikalandı. Bunlardan yaklaşık 400 kişi işletmesini kurdu ve 9 milyonu hibe olmak kaydıyla toplamda 9 milyon 500 bin TL destek sağlandı. KOSGEB ilimizdeki girişimcilerin dün olduğu gibi bugün de emrindedir. Biz bunun için buradayız" dedi.

Ak Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker ise AK Parti hükümeti olarak göreve geldikleri günden bu yana hem Türkiye’de hem de Karaman'da girişimcilerin destekçisi olduklarını ifade etti.

Konuşmacıların ardından 120 kursiyerlerin sertifikaları takdim edildi. Program hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.