Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine devam eden Gençlik Merkezi’nde gençlerin ücretsiz olarak katılabildiği çeşitli branşlardaki kulüp çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Hafta sonu gençlik merkezi bünyesinde düzenlenen tiyatro eğitimleri gençlerin en çok tercih ettiği kulüp çalışmalarından biri olarak göz çarpıyor.
Gençlik merkezi binasında eğitmen Mesut Çöklü nezaretinde hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri saat 14.00 ile 17.00 arasında düzenlenen tiyatro eğitimleri genç kursiyerlerin büyük ilgisi eşliğinde devam ediyor. Tiyatro sanatına ilgi duyan öğrencilerin yer aldığı eğitimlere yaklaşık 20 kursiyer katılıyor.
Eğitimlerin kursiyerlerin heyecanı ile daha eğlenceli ve verimli bir şekilde devam ettiğini belirten Çöklü,” İlimizdeki tiyatro faaliyetlerinin diğer faaliyetlere göre eksik kalması, drama anlamında istekli ve yetenekli gençlerin sayısının çok olması tiyatro eğitimlerinin ilimizde açılmasını gerekli kılmıştır. İnsanı, insanla ve insanca anlatan tiyatro sanatı gençlerimizin sosyal eksikliklerini giderecek ve onlara sahne deneyimi kazandıracaktır. Tiyatro eğitimlerinde genel oyunculuk, diksiyon, jest, mimik ve sahne deneyimi olmak üzere farklı alanlardaki yeteneklerin ortaya çıkmasına zemin hazırlayacaktır. Özellikle hazırlık aşamasını tamamlayan oyunların sahnelenmesi tiyatro sanatı konusunda farkındalık oluşturacaktır. Eğitimlerimizin ardından gösteri salonlarının tiyatroyla şenleneceğinin müjdesini şimdiden verebilirim” diye konuştu.
Gençlik merkezi kulüp çalışmalarının gençlere özgüven aşıladığını belirten Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen ise,” Gençlerimiz, bünyemizde ücretsiz olarak verilen eğitimlere gelerek yeni becerilere sahip olma şansı yakalıyor. Bu yıl yine dolu dolu geçecek kulüp faaliyetlerimizle gençlerimizle birlikte olacağız. Gençlerimiz için büyük bir fırsat olan gençlik merkezlerimizde yapılan tüm faaliyetlerin ücretsiz olduğunu bir kez daha belirtmek istiyorum. Tüm gençlerimizi gençlik merkezlerimize bekliyoruz.”