Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Uyar: “İstiklâl Marşı'mızın, 12 Mart 1921 tarihinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 100. Yıldönümünü kutluyoruz. Yurdumuzun birçok yeri düşman işgali altındayken halkımız kadını, erkeği, çocuğu ve askeriyle ülkesi için zor şartlar altında bir karış toprağını vermemek için mücadele verirken, Mehmet Akif Ersoy milletimize cesaret vermek, duygularını harekete geçirmek üzere İstiklal Marşımızı yazmıştır. İstiklal Marşı, halkımızın bağımsızlık savaşını ölümsüzleştiren, eşsiz bir eserdir. Mehmet Akif Ersoy, "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" derken; verilen mücadelenin zorluğunu ifade etmiştir. İstiklal Marşımız milletimizin Atatürk önderliğinde, tarihin akışını değiştiren bir kahramanlık destanının anlatımıdır.

İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı milletimizin onurlu mücadelesini ve bağımsızlığını vurgulayan İstiklal Marşımızın Kabulünün 100. Yıldönümünü kutluyor, İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy'u ve Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, ebediyete intikal etmiş bütün şehitlerimizi şükranla ve saygıyla anıyoruz.

Karamanoğlu Mehmet Bey İl Halk Kütüphanemizde açmış bulunduğumuz 12 Mart İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy' u Anma Günü kitap sergimize tüm Karaman halkı davetlidir” dedi.