Diyanet İşleri Başkanlığınca Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde başkanlık personelinin mesleki ve kişisel yönden kendilerini geliştirmeleri, planlı çalışma alışkanlığı kazanmaları, hizmet aşkı ve heyecanını kaybetmeden görevlerini cesaretle icra etmeleri ve hizmet süresince kendilerine güven duymalarını sağlamak amacıyla 2022 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle kadın din görevlileri arasında düzenlenen "XIII. Hafızlık" bölge yarışması İmam-ı Azam Camii’nde gerçekleştirildi.

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı Kurul Üyesi Osman İyişenyürek’in başkanlığında oluşturulan seçici kurulun önünde Adana, Osmaniye, Kilis, Hatay, Kahramanmaraş ve Mersin illerinden katılan yarışmacılar, bölge birinciliği için birbirleriyle yarıştılar.

Programda konuşan Karaman İl Müftüsü Faruk Gürbüz: “2022 Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle düzenlenen kadın din görevlileri hafızlık bölge yarışmasında ev sahibi olmamız hasebiyle başta seçici kurul başkanımız olmak üzere değişik illerden misafir olarak gelen görevlilerimize hoş geldiniz diyorum. Türk dilinin ata yurdu, Bizim Yunus'un öz yurdu ve Mevlana’nın ana yurdu Karaman’dan memnun ayrılmanız dileklerimle hafızlık gibi bir nimetin sahipleri olarak sizleri tebrik ediyor, yarışma vesilesiyle hepinize başarılar diliyorum. Yine bu yarışmaya izleyici olarak katılım sağlayan siz hanım kardeşlerimize de teşekkür ediyorum” dedi.

Seçici kurulun değerlendirmesi sonucu bölge birinciliğini Osmaniye ilinden katılan Kur'an Kursu Öğreticisi elde etti.

Komisyon başkanı İyişenyürek, bölge birinciliğini elde eden yarışmacıya Türkiye finalinde, diğer yarışmacılara ise gelecek yıllarda düzenlenecek yarışmalarda başarılar diledi. Katılımcılara yöresel hediye takdimi ile program sona erdi.