Karaman’da Aile Sosyal ve Politikalar Bakanlığı ve Karaman Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü (ŞÖNİM) tarafından düzenlenen Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Çalıştayı açılış toplantısı gerçekleşti.

Karaman’da Yunus Emre Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, Karaman Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, Karaman Aile Sosyal ve Politikalar Müdürü Servet Türegün ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program daha sonra konuşmalar ile devam etti.

Programda bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Türegün, Kadına yönelik şiddetin, tüm dünyada ve ülkemizde toplumsal bir sorun olarak varlığını sürdürdüğünü belirterek şunları söyledi;

“Ülkemizde son yıllarda kadına yönelik mücadelede, özellikle yasal düzenlemeler konusunda önemli adımlar atılmıştır. Bakanlığımız kadın statüsü genel müdürlüğü tarafından 6284 sayılı ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dâhil kanun ve kadına yönelik şiddetle bunlarla mücadeleye ilişkin Avrupa konseyi sözleşmesinde yer alan tedbirler göz önünde bulundurularak, ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarının katkı ve katılımları ile kadına yönelik şiddetle mücadele ulusal eylem planı hazırlanmıştır.  Bakanlığımızın çalışmaları bu eylem planı doğrultusunda sürdürülmektedir. Ancak kadına yönelik şiddet ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda yaşanan bölgesel ve iller arası farklılıklar göstermektedir. Bakanlığımızın söz konusu eylem planı ışığında, ilimizdeki kadına yönelik şiddet olgusunda, mevcut durum, yapılan çalışmalar, ihtiyaçlar ve yapılması gereken faaliyetler sorumlu kurum ve kuruluş temsilcileri ile yapılacak olan çalıştay toplantılarında ele alınacak ve değerlendirilecektir. Yapılacak değerlendirmeler sonucunda ilimizde yapılacak çalışmalara ilişkin, bir yol haritası oluşturularak, müdürlüğümüzce Karaman ili kadına yönelik şiddetle mücadele 2018-2023 yerel eylem planı hazırlanacaktır. Yerel eylem planında kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin, hedeflenen iyileştirmeye yönelik yapılması gerek faaliyetlerin belirlenen sürelerde gerçekleştirilebilmesi, arzu edilen sonuçlara ulaştırılabilmesi için ilgili kurum ve kuruluşlarla gayretli ve planlı bir çalışma esasa alınmalıdır. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak öncülüğünü ve koordinasyonunu yaptığımız çalışmada bizlere destek verecek olan ve görüşlerini paylaşacağımız kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütü temsilcilerine ve emeği geçen personelimize teşekkür ediyor, çalıştayımızdan hayırlı sonuçlar almayı temenni ediyorum.”