Türk Kızılay Karaman Başkanlığı’ndan konuyla ilgili olarak  yapılan açıklamada; “Karaman Belediye Polikliniği’nde İftardan sonra saat 21:00- 24:00 saatleri arasında 20-21-22 Mayıs tarihlerinde kan bağışı alımı yapılacaktır. Değerli bağışçılarımızı iftardan sonra beklemekteyiz.

Kızılay'ın yılda 3 milyon ünite kan bağışı aldığını almaktadır Türkiye'de 1564 hastane var. Bu hastanelerin tamamında kan ihtiyacı olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını Kızılay sağlıyor. Bu çerçevede 3 bin 500 Kızılay kan çalışanı görevlerini ifa etmek için çalışıyorlar. Bugün gerek Kovid-19, gerekse ramazanın oluşturduğu ortam nedeniyle vatandaşlarımız kan bağışı noktasında tedirginlik yaşıyorlar. Günlük olarak almamız gereken 5 bin ünite civarındaki kan sayısı, şu anda 2-3 bin civarına düşmüş durumda. Kovid-19 salgınından önce 100 binli stok rakamlarıyla mart ayına girdiğimiz için ramazana kadar olan süreci stoklarımızdaki kan ile sağladık."

Her gün trafik kazası geçiren, onkolojik rahatsızlıkları bulunan ve ameliyat edilen birçok vatandaşların olduğunu, her gün kan alınıp ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılması gerektiğini belirtti.

Kan acil değil sürekli bir ihtiyaç. Kan sadece eğer siz verirseniz bir hastaya ulaştırılabilir, başka bir yapım yolu yok. Sensiz olmaz kan dostum diyoruz. Bu özel bir paylaşım. Bir insan bir başka insanın elinden tutmazsa o insan uçurumdan aşağı düşüyor. Bekleyen hastalarımıza şifa olması için bu konuyla ilgili duyarlılığınızı bekliyoruz” denildi.