Karaman’da bazı mahallelerde ev kiraları 800 lirayı buldu. Ev kiraları birkaç yıl önceye kiralar ortalama 200 ila 350 lira arasında değişiyordu. Şu an 500 liraya kiralık ev bulmak zorlaştı. Sıfır evlerin kirası 800 ila bin lira arası olurken, 10 yaşındaki bir evin kirası ise 450-750 lira seviyesinde seyrediyor. Aralarında Karaman’ın da bulunduğu şehirlerde kira fiyatları son 10 yılda neredeyse 2 kat arttı. Bu durum ev sahiplerini mutlu ederken, kiracıları ise zor durumda bıraktı. Bu yıl düğün yapacak birçok çift bugünlerde kiralık ev arıyor.
ŞEHRİN DÖRT BİR YANINDA KONUT YÜKSELİYOR
Karaman’da her yıl binlerce konut inşa ediliyor. Şu an Karaman’ın birçok noktasında yüksek ve çok katlı siteler yükseliyor. Diğer yandan şehrin bazı bölgelerindeki kentsel dönüşüm çalışmaları ise devam ediyor. Yeni konut projeleri ve dönüşüm sonucunda yükselen siteler sayesinde şehrin konut ihtiyacı önemli derecede karşılanıyor.  Ancak yeni sitelerin kira fiyatları ise cep yakıyor.
KİRALIK EVE TALEP FAZLA
Kira fiyatlarının artmasında artan talep belirleyici oluyor. Karaman son yıllarda göç aldı. Ayrıca Karaman’da birçok mülteci yaşıyor. Üniversite öğrenci sayısı da 13 bini geçti. Toplumda geniş aileden çekirdek aileye geçiş artık gözle görülür seviyede. Yeni evlenenlerin önemli bir kısmı ayrı ev tutuyor. Bu durum da kiralık eve olan talebi artırıyor. Kiracılar artan fiyatlar karşısında zor durumda kalırken, bazı ev sahipleri de durumu fırsata çeviriyor.
Karaman’da ev kiraları kiracıları zor durumda bırakırken bazı caddelerde bulunan dükkan kiraları da esnafın iş yerlerini kapatmasına neden oluyor.