Hafta boyunca birçok faaliyet gerçekleştirildi “Dünden daha güçlüyüz. Seninle Birlikte…” temasıyla çocuklara yönelik etkinlikler düzenleniyor.
 

“AMACIMIZ, KIZILAYCILIĞI SEVDİRMEK”
Türk Kızılay Derneği Karaman Şube Başkanı Adem Küçükyarma, "Amacımız, çocuklarımıza, gençlerimize Kızılaycılığı öğretmek ve sevdirmek. Onların kalplerine o hilali koymak ki; hayatlarında yaşayacakları iyiliklerde, zor durumlarda harekete geçsinler. Hem ailelerinin hem çevrelerinin hem ülkenin hem de dünyanın yaşayacağı sıkıntılarda rol alsınlar, iyiliği dünyaya yaysınlar istiyoruz. Kan lazım olduğunda gitsinler kan bağışlasınlar, birisinin elinden tutmak gerektiğinde gitsinler tutsunlar. Güzel işler yapmak gerektiğinde onları gerçekleştirsinler. İnsanlığın iyilik noktasında neye ihtiyacı varsa oralarda rol alsınlar istiyoruz." dedi.


“DÜNDEN DAHA GÜÇLÜYÜZ. SENİNLE BİRLİKTE”
Karaman Kızılay Kadın Başkanı Reyhan Durmaz 1943 yılından beri kutlanan Kızılay Haftası'nın Kızılay kültürünü çocuk ve gençlere aşılamayı amaçladığını belirtti. Hafta boyu yapılacak etkinliklere değinen Durmaz, “Kızılay Haftası'nın ana temasını 'Dünden daha güçlüyüz. Seninle birlikte' olarak belirledik. Gücünü, köklü tarihi ve birikiminden alan Kızılay’ımızı, bugün en yenilikçi fon üretme mekanizmaları ile dünden daha güçlü. Geleceğin Kızılaycılarının zihinlerinde ufak da olsa bir yer edinme gayesi ile tüm Kızılaycılar olarak hafta boyunca seferber oluyoruz. Okullarda Kızılay’la ilgili tanıtım filmleri gösteriyoruz. Amacımız iyiliği Karaman’da bütün hemşehirlilerimize yaymak. " dedi.