Yayınlanan karar göre; “Karaman İl Hıfzıssıhha Kurulu 25.08.2020 Salı günü Vali Mehmet Alpaslan Işık başkanlığında valilik toplantı salonunda toplanmış olup; İlimiz genelinde koronavirüs (covid-19) vaka sayılarındaki artış nedeniyle 26.08.2020 tarihinden itibaren sokak/mahalle, köy ve düğün salonları için aşağıda belirtilen tedbirlerin alınması uygun görülmüştür.

1- Düğünlerin nikâh şeklinde çıkış kapısı tarafına konulan takı sandığına takı bırakmak suretiyle yapılmasına,
2-Düğün salonlarında, köy, sokak/mahalle, evlerde ve okul bahçelerinde hiçbir şekilde kına gecesi, sünnet düğünü ve benzeri faaliyetlerin yapılmamasına,
3-Düğün ve nikâhların en fazla 1 saat içerisinde tamamlanmasına,
4-Düğün salonlarında sandalye/koltuk düzeninin fiziki mesafe koşullarına uygun ve dans/oyun pistini kapatacak şekilde oluşturulmasına,
5-Düğünlerde gelin ve damat da dâhil olmak üzere oyun/dans gibi faaliyetlerde bulunulmamasına,
6-Düğün ve nikâhlarda toplu yemek verilmesi de dâhil olmak üzere her türlü yiyecek-içecek ikramında bulunulmamasına,
7-Düğün salonlarında büfelerde satış yapılmamasına,
8-Toplu fotoğraf çekimi yapılmamasına, (gelin ve damat ile fotoğraf çekimi maskeli ve sosyal mesafe kuralına uygun olarak yapılabilecektir.)
9-Yukarıda belirtilen tedbirlere ve kararlara uymayan düğün salonu işletmecisine/sahibine ve düğün sahibine Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. ve Kabahatler Kanununun 32. maddesi gereğince idari para cezası uygulanmasına, konusu suç teşkil eden davranışlarda ise Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına; Oy birliği ile karar verilmiştir” denildi.