Türkiye’de ilk Koronavirüs vakasının açıklanmasının ardından ülke genelinde alınan önlemler Karaman’da da yüksek düzeyde devam ediyor.

Dünyayı tehdit eden koronavirüs nedeniyle Karaman’da alınan ve alınacak önlemlerin görüşüldüğü toplantıya Belediye Başkanlığı, KMÜ Rektörlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü, İl Özel İdaresi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü ile ilgili kurum amirleri katıldı.

Her kurumun kendi görevleri ile ilgili sorumluluk alanlarındaki tüm tedbirleri almaları konusunun ele alındığı toplantıda, virüsten korunma yolları, Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan kurallar, koronavirüs ile ilgili alınan tedbir ve önlemlerle ilgili bilgilendirme yapıldı.

Toplantıda, koronavirüsüne karşı korunma yollarının başında panik oluşturulmadan Sağlık Bakanlığı tarafından açıklandığı gibi alınacak hijyen kurallarına dikkat çekildi.

Vali Fahri Meral, yeni tip koronavirüse karşı valilik başta olmak üzere, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında, okullarda, camilerde, toplu taşıma araçlarında ve insanların ortak kullanım alanlarında dezenfekte çalışmalarına başlandığını ve tedbir amaçlı çalışmaların sürdürüldüğünü, vatandaşlarımızın resmi açıklamaların dışındaki bilgilere itibar etmemeleri, bilgilendirme amacıyla hazırlanan dokümanların Sağlık Bakanlığının resmi web sitesi olan https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/covid19 yayına konulduğunu kaydetti.