Pazar giriş ve çıkışlarını denetleyen Işık, HES kodu hakkında vatandaşları bilgilendirdi. Işık bazı vatandaşların ise HES kodunu kendi cep telefonu ile kontrol etti.

Vali Işık daha sonra Pazar esnafını gezerek, esnaflara maske takmalarını, sosyal mesafeye ve hijyen kurullarına uymalarını istedi.

Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, koronavirüsün tüm Türkiye’de yayılma sürecinde olduğunu söyledi.

Karaman’da da bu yayılımın biraz yüksek olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

“İlimizde HES kodunun uygulanmasıyla ilgili kararlar aldık. Son aldığımız karar ile bu ayın 21’ine kadar halkımızın akıllı telefonlarına indirmelerini veya mesaj atarak normal tuşlu telefonlarına indirmelerini söyledik. Bu şekilde ayın 21’inden sonra ilimizde gerek Pazar yerleri gerekse kamusal alanlarda girişlerde bu kontrolleri sıkça yapacağız. Yollarda yine bizim salgın denetim ekiplerimiz vatandaşları durdurarak kişilerden HES kodu sorgulaması yapacak. HES kodu sorgulaması sonucu karantinada kalması gereken kişi var ise alınmış olan kararla bunların yurtlarda izolasyonuna gideceğiz. Eğer bu şekilde dolaşmaya devam derse vatandaşlarımız aynı zamanda 2 yıla kadar cezalandırılması istemi ile Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağız.”