Karaman Ziraat Odası ve İl Özel İdaresi işbirliği ile çiftçi ve köylüler için üretilen makinaların dağıtım töreni düzenlendi.

Sabah kahvaltısı ile başlayan törene, İl Genel Meclisi Başkanı Adem Kapar, AK Parti Karaman İl Başkanı Mehmet Er, AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Mustafa Atabay, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bayram Uysal, Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Ticaret Borsası Başkanı Ekrem Çavaş, Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Öngay, Ziraat Odası yönetimi, İl Özel İdaresi yönetimi, çiftçiler, muhtarlar ve davetliler katıldı.

Kahvaltı sonrası tören alanında toplanan davetlilere hitap eden Ziraat Odası Başkanı Muğlu, “Köylülerimizin eksiklerini giderme adına, köylerimize şahsım ve yönetimdeki arkadaşlarımızla beraber sık sık ziyarete gidiyoruz. Biz burada eksikleri tespit ediyoruz, görüyoruz ve ona göre de ekipman dağıtımı konusunda iş birliği yaparak herkesin kendi ihtiyacı olan ekipmanı alıp veriyoruz.

Biz ezbere hiçbir iş yapmamayı önemsiyoruz. Paylaşmayı seviyoruz, birlikte hareket etmeyi seviyoruz. İhtiyacı olan herkese ulaşmaya çalıştık ama eğer diğerlerinin de ihtiyacı var ise onlara da ekipman yapacağız.” dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Kapar’da hizmetlerinin devam edeceğini dile getirerek, şunları aktardı;

“Köylerimizi ziyaret ettiğimiz esnada ortak talepler oluyor. Bu ortak talepleri mevcut imkanlar dahilinde karşılamaya çalışıyoruz. Ziraat Odası ve İl Özel İdaresinin imkanları günün şartları içerisinde yeterli değil. Ama biz ortaklaşarak bu makinaları köylülerimizle buluşturmayı sağladık. Bundan sonra da bu tür hizmetlerimiz devam eder. Ne kadar hizmet götürsek de köylülerimizin sorunları bitmiyor. Bize gelen talepleri bundan önce olduğu gibi bundan sonra da karşılamaya devam edeceğiz.”

Program, köy muhtarlarına 32 adet üzüm sıkma makinası, 37 adet arpa ezme makinası, 20 adet helezon, 7 adet yükleme bandı, 10 adet merdane, 1 adet patates sökme makinası, 1 adet kükürt atma makinası, 5 adet zeytin boylama makinası, 1 adet antep fıstığı soyma makinası, 8 adet selektör, 5 adet pancar kantarı sosyal tesisi ve 2 adet kantar yardımı teslimi ile sona erdi.