Cemaatin hijyenik ve sağlıklı ortamda ibadetini yapılabilmesi için yapılan çalışmalar kapsamında toplamda 93 köyümüzde temizlik ve dezenfekte işlemleri gerçekleştirildi.

Genelge kapsamında 29 Mayıs günü belirlenen kurallar çerçevesinde öğle, ikindi ve Cuma namazlarının camilerde kılınabileceği yönünde yapılan açıklama sonrası harekete geçen İl Özel İdaresi ekipleri, cemaate kapılarını açacak merkeze bağlı köylerdeki tüm ibadethanelerin temizlik ve dezenfekte işlemlerine başladı. İl Özel İdaresi ekiplerince camilerin içleri başta olmak üzere, bahçe avlu kısmı, açık ve kapalı tüm alanlar temizlik işlemlerinin ardından dezenfekteden geçirildi.

İl Özel İdaresi olarak sorumluluk alanımızda bulunan ibadete açılacak camilerimizin tüm temizlik, dezenfekte ve hijyen çalışmalarına başladıklarını ifade eden İl Özel İdaresi Genel Sekreter V. Evren Çakır: “Kısıtlamalı olarak açılacak ibadethanelerimiz virüsün çoğunluklu olarak yayılabileceği alanlar arasında olduğu için dezenfekte çalışmalarımızı itinalı bir şekilde yapıyoruz. İnşallah Milletçe bu zorlu dönemi atlatmamıza çok az kaldı. Tedbirlere uyarak çok daha sağlıklı ve güzel günler göreceğiz.” şeklinde konuştu.