Mahalle sakinlerinden Duran Kantar, belediyenin uyguladığı 18. Madde uygulamasına itiraz ettiklerini söyledi.

Dilekçelerin işleme alınmasını beklediklerini, buradaki sorunun harita mühendisinden kaynaklandığını iddia eden Kantar şunları kaydetti:

“Buradaki sorun harita mühendisi arkadaşın kişiye özel işlem yapması buradaki üç parseli düzeltip geri kalan 19 parseli düzeltmemesidir. Bizim başlıca sorunumuz bu. Biz bu sorunumuzun çözülmesini istiyoruz. Belediyemizin bu sorunla ilgilenmesini bekliyoruz. Belediye bu sorunu çözebilir ama yıllardır herhangi bir işlem yapılmamış. Biz bu konunun çözülmesini bekliyoruz. Şuanda arsalarımıza hiçbir şey yapamıyoruz. Ben kendim mahkemeye de verdim onda da bir sonuç alamadım. Arsam var içine inşaat yapamıyorum. 10 yıldır inşaat yapacağım diye çabalıyorum. Hiçbir çözüm bulamadım. Burada yeniden bir düzenleme yapılmasını istiyoruz. Şuan ki 18. Madde uygulaması da hiç kimsenin sorununu çözmüyor. ”

Süleyman uzun ise bu sorunla 25 yıldır uğraştıklarını belirterek, “Hiçbir sorunumuzu çözemedik. Şimdi belediye bir arsalar üzerinde 18. Madde uygulaması yapıyor.  8 Kasım tarihinde askıdan indi. Bu uygulamada bir veya iki kişinin avantajına geri kalanların tümünün zararına bir uygulama var. Biz bunun önlensin istiyoruz. Adalet ve hukuk varsa uygulanan 18. Madde uygulamasının iptal edilmesini istiyoruz. Burada yapılacak en iyi çözüm buranın inşaat yoğunluğunu artırmak ve kat adedini artırmaktır. O yapılırsa biz kendi aramızda her şeyi çözeriz. Belediyeye hiç gerek kalmaz.” İfadelerini kullandı.