İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Bülent Karademir ve Karaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Selçuk üretilen maskelerden ilk 200 adedini İl Sağlık Müdürü Adnan Kurşun’a teslim ettiler. Verdikleri destekten dolayı eğitim camiasına ve tüm gönüllü kurulumlara teşekkür eden Kurşun, bu süreçte en çok ihtiyaç duyulan malzemelerin yine kendi insanımızın desteğiyle ortaya çıktığını belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan; Sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarının aciliyeti ve üretimin 3D üretimin kısmen yetersiz ve maliyetli kalması sonucu meslek okullarımız bir araya gelerek PVC Plastik malzemeden tasarladıkları siperlikleri seri halde üreterek sağlık çalışanlarına ve emniyet mensuplarına ulaştırdılar. okullarda öğrenci olmaması nedeniyle okulların idareci ve gönüllü öğretmenleri ile hijyenik koşullarda üretim yapılarak kısa zamanda çok fazla malzeme üretildiğini söyledi. Bu seri üretim çalışmasını gerçekleştiren meslek liselerimizdeki gönüllü çalışan öğretmen ve idarecilere teşekkür ederek Milli Eğitim Müdürlüğü olarak destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

Okul müdürleri Bülent Karademir ve Mustafa Selçuk, Bu hızlı ve pratik yöntemle ülkemizin sağlık çalışanlarına ve emniyet mensuplarına meslek liseleri olarak destek vermeyi hedeflediklerini, meslek liseleri ülkenin lokomotifleri olduğunu ve bu salgın sürecinde bir kez daha öneminin anlaşıldığını belirttiler. Meslek liseleri Türkiye'nin her yerinde maske tulum hijyenik kabinler siperlikler üretildiğini vurgulayarak meslek liselerinin nitelikli öğrencilere ihtiyacı olduğu ve ülkemizin de nitelikli çalışanlara ihtiyacı olduğu ortaya çıktığının altını çizdiler.