Çelenk koyma, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, günün anlam ve önemini belirten konuşması ile bir köy muhtarının şiir okuması ile devam etti.

Programda konuşma yapan, Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Öngay ‘’ Bugün 19 Ekim 2017 Perşembe yani muhtarlar günü, 19 Ekim 1829’da II. Mahmut döneminde yayınlanan bir ferman ile kurulan muhtarlık teşkilatı 19 Ekim 1829 da ilk muhtarlık seçimini yapmış olup, Demokrasiye geçiş muhtarlık seçimleri sayesinde olmuştur.

 Sayın Cumhurbaşkanımızın 2015 Ocak ayında Devletin en üst makamı olan Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Muhtarları kabulü ile başlayan süreç 19 Ekim 2015 tarih ve 29507 sayılı Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren muhtarlar gününün kabulü ile sonuçlanmış, kendilerine ait bir günün resmi olarak kabulü de Türkiye genelinde görev yapan 31.963’ü köy, 18.229’u mahalle olmak üzere toplam 50.292 ve ilimiz merkez ilçeye bağlı 56 mahalle, 93 köy ve 7 belde olmak üzere toplam 156 muhtarı ziyadesiyle memnun etmiştir.

Muhtarlarımızın görev günü ve saati yoktur. 365 gün 24 saat esasına göre görevi başındadır. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Muhtarlarımız gönüllülük esasına göre çalışan, çözümlere katkı sunan toplumun sesi, demokrasimizin ise mihenk taşıdırlar.

Bu güzide kuruma 19 Ekim’i Muhtarlar Günü olarak ilan eden ve Kanunun çıkmasında emeği olan başta sayın Cumhurbaşkanım olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür eder, hepinize saygılar sunarım.’’ dedi.

Çelenk sunma törenine, İŞKUR Karaman İl Müdürü Kenan Ateş, Karaman Müftüsü Muhammet Lutfi Ketenci, daire müdürleri ve muhtarlar katıldı.