26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün uyuşturucu bağımlılığına karşı düzenlediği farkındalık etkinlikleri aralıksız devam ediyor.

Etkinlikler kapsamında ilk gün antrenörler ve gençlik liderleri tarafından kentin en işlek alanlarında vatandaşlara uyuşturucu kullanımının zararlarını anlatan broşürler dağıtılarak, Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda sportif etkinlikler düzenlendi. Etkinliklerin ikinci günün de ise spor psikoloğu Betül Demir tarafından öğrenci ve velilerine yönelik “Bağımlılıkla Mücadele” semineri düzenlendi.

Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen seminerde öğrenci ve velilerine bağımlılıkla mücadelenin önemi, gençlerde ve yetişkinlerde kullanma yaşının düştüğünü ve uyuşturucuya bağlı ölümlerin artışı, bağımlılığın fizyolojisi, bağımlılık yapıcı maddeler, toplumda uyuşturucuya özendirici örnek modeller ve bağımlılıktan kurtulmuş kişilerin yaşam öyküleri hakkında bilgiler verildi. Seminer sonunda psikolog Demir tarafından velilere Amatem, Alo 191, Alo 171 ve Uyuma Aplikasyonu tanıtıldı.

Bağımlılıkla mücadele konusunda çalışmaların devam edeceğini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, “Gençlerimizin zararlı alışkanlıklardan korunması ve onlara sağlıklı yaşam bilincinin kazandırılması konusunda İl Müdürlüğü olarak farkındalık çalışmalarımız aralıksız bir şekilde devam ediyor. Sağlığa zararlı ve bağımlılık yapıcı maddeler bedensel, zihinsel ve ruhsal hastalıklara neden olduğu gibi telafisi mümkün olmayan sonuçları da ortaya çıkarabiliyor. Bu konuda hassas bir çalışma yaparak Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında düzenlediğimiz seminer ve etkinliklerle vatandaşlarımızı bilinçlendirmek istedik.”