Güzel Sanatlar Lisesinde düzenlenen kutlama programına; Vali Meral, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Jandarma Komutanı İlhan Şen, İl Milli Eğitim Müdür V. Hasan Topal, daire müdürleri, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kutlama programı öncesinde Öğretmenler Günü nedeniyle açılan resim sergisini gezen Vali Meral, öğrencilerle yaptıkları resimler hakkında bir süre sohbet ederek bilgiler aldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Karaman Güzel Sanatlar Lisesi Konser salonunda gerçekleştirilen 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı. Milli Eğitim Bakanı Sayın İsmet Yılmaz’ın Öğretmenler Günü nedeniyle yayınladığı kutlama mesajının okunmasıyla devam eden programda öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten “Hayatıma Dokunan Öğretmen” konulu konuşma yapıldı, şiirler okundu.

Adaylığı kalkmış öğretmenlerin yemin töreni ile birlikte genç öğretmenler ve emekli öğretmenler adına yapılan konuşmaların ardından Vali Meral ve protokol üyeleri tarafından yıl içerisinde emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgeleri verildi.

24 Kasım Öğretmenler günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen sportif ve kültürel yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle devam eden kutlama programı, Karaman Güzel Sanatlar Lisesi korosunun seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle sona erdi. 

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle ülke genelinde her ilde görev yapan her bir öğretmen adına 1’er adet fidan dikilerek “Öğretmenler Günü Hatıra Ormanı” oluşturuldu. Karaman Güzel Sanatlar Lisesinde düzenlenen kutlama programın ardından Vali Meral ve protokol üyelerinin de katıldığı etkinlik kapsamında okul bahçesinde oluşturulan hatıra ormanında Karaman’da görev yapan 3160 öğretmen için 587 adet Karaçam, Sedir, Ardıç, Çınar, Atkestanesi, Karaağaç ve Dişbudak türlerinden oluşan fidanlar toprakla buluşturuldu.