Bugüne kadar pek çok sosyal yardım projesine imza atan Müge Anlı, Türkiye çapındaki en büyük iyiliğe imzasını Cumhurbaşkanı ve eşi Emine Erdoğan'la birlikte attı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan, ATV'de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programına video konferans yöntemiyle bağlanarak okuma yazma seferberliğini başlattı.

Okuma yazma seferberliğine önemli desteklerden birisini ise Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü verdi. Seferberlik kapsamında, Karaman’da açılan kurslara okuma yazma bilmeyen vatandaşlar soğuk havaya aldırış etmeden yoğun ilgi gösterdi.

MÜGE ANLI KARAMAN’A CANLI BAĞLANDI

Karaman’da Okuma Yazma Seferberliği için Müge Anlı ile Tatlı Sert programı ekibi Karaman’a geldi. Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu’nda başlayan seferberliği canlı yayınlayan Müge Anlı, Karamanlı kadınların yorumunu aldı.

Canlı yayında bir açıklama yapan Karaman Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Hüseyin Oduncu, “Karaman’da oku yazar kimse kalmasın diye okullarımızda Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzce okullarımız tarafından taramalar yapılmakta ve kurslar açılmaktadır. Şu anda halk eğitim kurslarında bir kursun açılabilmesi için 12 kişinin olması gerekirken okuma yazma kurslarında böyle bir şart aranmıyor. Bundan dolayı bütün vatandaşlarımızı okullarımıza bekliyoruz. Kayıtlarını yaptırsınlar, okuma yazma bilmeyen kimse kalmasın.” dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Küçük’te, “Karaman olarak bu kursları sürekli açıyoruz ve destekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın okuma yazma seferberliğini başlatması üzerine de merkezimize talepler arttı. Özellikle okuma yazma bilmeyen annelerimizi, büyüklerimizi kurslara davet ediyoruz. Kursa gelmek isteyenler ikametlerine en yakın okullara başvurmalarını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Kursa kayıt olan kadınlar ise okuma yazmayı, çocuklarına destek olmak için öğrenmek istediklerini belirtti.