Çiftçiler bu yıl pancara getirilen randevu sisteminin kendileri açısında çok sıkıntılı bir durum olduğunu söyledi.

Sudurağı beldesinde bulunan pancar alım kantarında çiftçilerle görüşen Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, alt yapısı hazırlanmadan uygulamaya konan bu randevu sisteminin çiftçilere ciddi sıkıntıya yol açtığını söyledi.

Muğlu, “Ereğli Şeker Fabrikası'nca, bu yıl pancar alımına randevu sistemi getirildi. Bu durumdan şu an çiftçilerimiz çok muzdariptir. Böyle bir sistemi çiftçiye getirebilmemiz için bizim öncelikle 24 saat kantarları açık bırakmamız gerekiyor. Çiftçimizin de alım kotasının çoğalması lazım. Karaman’da iki gündür yağmur yağıyor ve çiftçi arazisine pancar sökmeye giremiyor. Böyle bir sisteme geçmenin erken ve yanlış bir zamanda uygulamaya geçtiğini düşünüyorum. Belki bu sistem olur ama alt yapısı hazırlanınca olabilir. Ben buradan yetkililere sesleniyorum bu sistemden hemen vazgeçilsin. Yoksa çiftçinin pancarı tarlada kalacak" diye konuştu.

Bu duruma tepkili olan çiftçiler ise randevu sisteminden biran önce vazgeçilmezse pancarlarını kantara getirmeyeceklerini ifade ettiler.

Kılbasan ve Ayrancı'da Tepkili
Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, aynı sorunu yaşayan Ayracı İlçesi çifçileri ve Kılbasan Köyü çiftçileriyle de görüştü.