Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık önderliğinde Kovid-19 mücadelesi ve sürecinde farkındalık oluşturmak amacıyla kentte farkındalık yürüyüşü yapıldı.

Düzenlenen yürüyüşe Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Şahin, İl Sağlık Müdürü Adnan Kurşun, daire müdürleri ve siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Saat 16.00’da Atatürk ParkıAnda başlayan yürüyüş, Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda sona erdi.

Farkındalık yürüyüşünnü arıdından Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda açıklamada bulunan Karaman Valisi Mehmet Alparslan Işık, Karaman'ın koronavirüs tablosunu açıkladı.

Vali Işık konuşmasında; “Dünyamızı etkisine almış olan kovid-19 diğer adıyla koronavirüs, ülkemiz genelinde 5 binin üzerinde can kaybına yol açmıştır. İlimizdeki tablo ise şudur, bayramdan önce 120 olan vaka sayısı bayramdan sonrası 500 sayısına ulaşmış yine vefat eden sayımız ise 16 olmuştur.

Şimdi geriye dönüp acaba nerde hata yaptık deyip özeleştiri yapmanın tam zamanı.

Hatamız şu; rehavete kapıldık, sosyal mesafeyi korumadık, maske takmadık, hijyene dikkat etmedik. Bu üçüne dikkat etmediğimiz sürece bu virüs içimizde bir seri katil gibi dolaşmaya devam edecek. Oysa bunu yenmek elimizde. Lütfen gevşemeyelim rehavete kapılmayalım, temizliğe, sosyal mesafeye ve maske takma kurallarına mutlaka uyalım” ifadelerine yer verdi.