27 Mart 2016 Pazar günü saat 14.00’de Kemal Kaynaş Stadyumu önünde başlayan etkinliğe Vali Murat Koca, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Çeşitli mesleklerden ve her yaş grubundan vatandaşın katıldığı “Kalbin İçin Pedal Çevir” etkinliği öncesi Kent Konseyi Spor Meclisi Başkanı Murat Ekiz tarafından katılımcılara etkinlikle ilgili genel bilgi verildi. Toplumu kalp sağlığı hakkında bilinçlendirmek, uzun ve sağlıklı bir hayat sürebilmek için kalp sağlığının önemine dikkat çeken etkinlik, Kemal Kaynaş stadyumu önünde başlayarak gerçekleştirilen şehir turunun ardından Aktekke meydanında sona erdi.
Periyodik olarak belirli zamanlarda devam ettirilmesi planlanan etkinliğin sonunda Vali Murat Koca etkinliğe katılan vatandaşlarla bir araya gelerek bir süre onlarla sohbet etti ve fotoğraf çektirdi.
Vali Koca, etkinliğin ardından Aktekke meydanında Halk Sağlığı ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından kurulan bölümlerde incelemelerde bulunarak yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgiler aldı. Vali Koca, bu arada alanda kurulan organ bağışı kampanyasına destek vererek organ bağışında bulunan bir vatandaşla da kısa bir süre sohbet ederek bu anlamlı ve duyarlı davranışından dolayı kendisine teşekkür etti.