Mevlid-i Nebi Haftası (Kutlu Doğum Haftası) nedeniyle Karaman İl Müftülüğü, “Peygamberimiz ve Gençlik” temalı panel düzenledi.

Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleşen panele KMÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karapınar, KMÜ İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Ali Rıza Bayer, KMÜ İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Duran Ali Yıldırım, KMÜ İslami İlimler Fakültesi Dr. Mesut Can panelist olarak katıldı.

Öğrenciler ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterilen panelde konuşan KMÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karapınar, “Peygamber Aleyhissalatu Vesselam, kıyamet gününde gençliğimizi nerede ve nasıl geçirdiğimize cevap vermeden yerimizden ayrılamayacağımız söylüyor. Öyleyse hem gençlerimiz bunun idrakinde olmalı hem de yetişkinler olarak bizler, bunu idrak edecek bir gençlik yetiştirmeliyiz.

Yine Peygamber Aleyhissalatu Vesselam diyor ki ‘İhtiyarlık gelmeden gençliğin kıymetini bilin’ gençlik bu anlamda çok büyük bir nimet” dedi.

“GÖREVLENDİRMEDE GENÇLERİ TERCİH EDİYORDU”

Peygamber Aleyhissalatu Vesselam’ın Yemen’e gönderdiği Muaz Bin Cebel (r.a.)  çok genç  biri olduğunu dile getiren Karapınar, “Onu Yemen’e elçi olarak gönderiyor. Peygamber Aleyhissalatu Vesselam, nasıl bir gençlik yetiştirmiş ki daha İslamiyet’in yeni doğduğu, Medine Fetih edilmediği bir dönemde Medine’deki müşriklere Müslümanlığı öğretmesi için yine genç bir ismi, Musab Bin Umeyr’i gönderiyor. O dönemdeki birçok görevlendirmelere baktığımızda Peygamber Aleyhissalatu Vessalam’ın gençleri tercih ettiğini görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“GENÇLERİMİZİN GÖNLÜNE GİRMELİYİZ”

Manevi yönden gönlü boş olan gençlerin yasadışı örgütlerinin, terör örgütlerinin ellerine düştüğünü dile getiren Karapınar, “Böyle bir durumda bu işin suçlusu biz oluruz. Ne yapıp edip gençlerimizin gönlüne girmeliyiz. Diyeceksiniz ki ‘Ya benim yaşım 70’ e girmiş’,  Peygamber Aleyhissalatu Vessalam’ın yaşını hatırlayın o günlerde. Gençlerin gönüllerini nasıl fetih etmiş,  yumuşak dille. Peygamber Aleyhissalatu Vessalam’ın o gencecik sahabilere davranışlarına bakıyorsunuz. Rencide etmiyor, aşağılamıyor, onların sürekli gönlünü almaya çalışıyor. Ufak tefek hatalarını görmezden geliyor” şeklinde konuştu.